Forumet - Pollen.

Pollen.

2432 0 8

Alltså jag pallar inte mer. Hur mycket pollen ska vi ha det i år? Någon mer som är allergisk här? Kan ju knappt andas normalt längre =(  

Så läser jag det här i Göteborgs Posten: 

- Under måndagen nådde vi den näst högsta nivån i Göteborg på 39 år, under alla år som vi har hållit på och mäta pollen. Det innebär att det var över 9 000 pollen per kubikmeter luft och det är väldigt mycket. Extremt mycket faktiskt, säger Åslög Dahl, forskare på biologi och miljövetenskap på Göteborgs universitet.

Värsta pollenåret hittills var 1993 då man uppmätte 13 000 pollen per kubikmeter luft, ett år som påminner en del om 2014.

- Vi har haft två ganska måttliga år som det inte har varit särskilt mycket pollen och då finns det en konkurrens mellan årets hänge och förra årets hängen, där pollenet bildas, säger hon.

Dessutom bidrog fjolårets kalla vår och varma försommar till att bygga upp årets pollenutveckling. Och så blev det en varm vår i år och björkarna stod som fulladdade slangbellor.

Någon som har några experttips på vad man ska ta för att lindra detta lidande? 

Spana också in:

Allergisk mot alla träd utom typ... barrträd, samt pollen och gräs och massa annan skit. 

Men har försvunnit mycket med åldern, för några år sedan såg det dagligen ut som jag sköt heroin i ögat typ. Var sprängröd och svullen och ögondroppar hjälpte typ inte. 

Vad har du för medicin då? Ögondroppar är rätt bra om du får rätt. Finns tydligen ett par olika för samma allergi vad jag förstod.