Aviseringar
Rensa alla

Populära online radiostationer


Ämnesstartare

Online radio betyder helt enkelt att lyssna på online radio via webben. Radiosignalen överförs inte via FM eller AM, utan sänds snarare över nätverket via webben. Streaming innebär att data du lyssnar på levereras direkt från nätet till dig. Online radiostationer har webbplatser som gör att de kan ta emot och leverera sina online radiosignaler till Internetanvändare. Dessa webbplatser är ofta ad-syndikerade och radiostationerna får pengar varje gång någon spelar en låt.

Förutom pengarna får online radiostationer också gratis internettrafik och nedladdningar. Det finns olika sätt att stjäla trafik från dessa för vinstradioprogram. Det vanligaste är tillhandahållandet av ett RSS -flöde, som är en lista med information i ett flödesformat som matas direkt till en enskild webbsida via en internetanslutning. Populära webbplatser som YouTube använder denna metod för att tillåta visning av nytt innehåll utan att aktivt söka. Andra metoder inkluderar annonser och betala per klick -affiliateprogram.

Ett sätt att skilja dig från andra online -radiostationer är att fokusera på en eller två faktorer. Vissa online -radiostationer är specialiserade på vissa genrer, medan andra kan fokusera på en mängd olika musikaliska intressen. En online -radiostation som uteslutande sänder kristen musik kommer att ha ett mer lojalt efterföljande än en online -radiostation som erbjuder samma musik och olika genrer och inte erbjuder någon kristen temaprogrammering. Online-radiostationer som bara erbjuder en engångsavgift kan också ha ett högre lyssnarbehov än en gratis webbplats som kräver att lyssnarna ofta uppdaterar sina datafiler. Även om lyssnare kanske inte blir lojala mot en radiostation, kommer det att skapa lojalitet att lyssna på en konsekvent innehållskälla och få nyttig information.

Förutom en konsekvent och tillförlitlig källa till musik och information, är en annan nyckel till framgångsrika online -radiostationer att ge intressanta och ofta kontroversiella segment. En radiostation med politiska, religiösa och kulturella diskussioner kommer sannolikt att finnas kvar i branschen i många år framöver. Dessa diskussioner måste dock förbli relevanta och intressanta för lyssnaren. Annars kan lyssnare tröttna på att höra samma politiska experter diskutera samma nyheter varje dag. Kontroversiella och intressanta segment hjälper till att hålla lyssnare intresserade av programmet och öka hörseln.


   
Citera

Okej tack för Wikipedia artikeln


   
SvaraCitera

Väldigt okänsligt att inte ha med en översatt version i punktskrift till alla blinda personer här på forumet, inte okej


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Online radiostationer låter dig lyssna på musik och andra program medan du sitter i ditt eget hem. Du behöver inte ecouter la radio oroa dig för att spela hög musik eftersom din lyssningspunkt kommer att vara ett område som är mycket större än ditt öra.


   
SvaraCitera