Forumet - Positivt/Negativt med bidrag

Positivt/Negativt med bidrag

198 0 9

Spana också in:

Beror på vad de går till och hur de används, samt vilka krav som ställs för att få dem.

Moderaternas bidrag till fascistgerillor i Latinamerika är ju inte jättebra direkt, Ship to Gaza och Motkraft.nets insamling till revolutionära grupper i Egypten var desto positivare saker.
Man kan inte bistå med särskilt mycket egentligen. Det ända som händer är att det hamnar i fickan på någon maktgalen diktator. Samma med kunskap om man skulle skicka information osv. Kunskap är makt.

I slutändan måste det vara folket som tar steget och sätter sig upp mot regimen. För det fungerar inte att något annat land ska gå in och säga "nu hjälper vi till lite här". Blir fel. Fast detta kanske är lite off.

Bidrag i form av olika utvecklingsplaner; ja.
Bidrag i form av pengar; aldrig. Kommer bara gå till att bygga något fett palats åt någon diktator, medan hans folk ligger på gatorna och dör utav pest och kolera.
Den hjälp som Europa skickat till utvecklingsländerna i Afrika har hämmat deras utveckling till den grad att det i bästa möjliga fall kommer ta många decennier att räta upp dom. Hade Afrika låt oss säga fått klara sig själva från 50 talet och framåt hade det troligen sett bättre ut idag. Överbefolkningen är ett stort problem, om inte det största.

Chibibbi:

Bidrag i form av olika utvecklingsplaner; ja.


visst, det kanske fungerar, ett tag i varje fall. Det kostar mer att upprätthålla en infrastruktur än att bygga den. Skulle vi redan idag börja bygga ett vägnät åt afrikanerna så skulle dom inte ha dom resurser som krävs att underhålla den, och om 20-30 år kommer det på sina håll att finnas spår kvar av den och mycket resurser har slösats.
Miljötalibanen:

Skulle vi redan idag börja bygga ett vägnät åt afrikanerna så skulle dom inte ha dom resurser som krävs att underhålla den


Men man får ju se till att utgå från deras tillgångar och anpassa planen efter vad som är realistiskt att de kan underhålla. Därför snackar jag inte om feta autobahns, utan något mer simpelt som inte är så komplext.