Forumet - Power Gig - Guitar Hero med riktig gitarr

Power Gig - Guitar Hero med riktig gitarr

1453 0 16
Guitar Hero och Rockband har ju funnits ett tag nu och fått de flesta att vilja kunna spela riktig gitarr.

Det har dock fått sin kritik eftersom det kort sagt inte är som att spela gitarr utan bara att trycka på diverse färgade knappar på plastgitarrens hals.

Ända sedan Guitar Hero kom har jag hört folk som undrar varför de aldrig gör ett spel med en riktig gitarr eller ialla fall imiterar det riktiga spelandet mer än vad Guitar Hero och Rockband gör.

Nu verkar detta vara löst och Power Gib: rise of the sixstring ska komma i höst och totalt rasera musikspelen som vi idag ser det.

Jag har vetat om att detta ska komma sen länge och har ivrigt väntat på ingamebilder, för det är som sagt det som är intressant. Hur fasen ska detta funka i praktiken?

Gamereactor har lagt ut bilder på hur det kommer att se ut och jag undrar nu vad ni tror?

Är detta den nya revolutionen inom musikspelen eller kommer detta glömmas bort snabbare än IdolErik?

http://www.gamereactor.se/bild/?textid=22762&id=213666

Powergig.jpg

Hayge:

Lär er spela riktig gitarr istället, mycket roligare + att man kan spela i ett riktigt band


Nu är tanken just det man ska kunna.

Det är en fullt fungerande gitarr som kommer med.

Zittam:

Folk är för dumma för att engagera sig i att lära sig spela riktig gitarr också.


Kanske kan detta få igång intresset?
Man lär sig spela gitarr samtidigt som man har roligt på köpet.

Spana också in:

FreeWay89:

Njae det är nog inte det som är tanke med spelet.
Jag tror nog främst det är anledningen till att Guitar Hero och liknande inte satsade på strängad gitarr från början och det är det jag fortfarande är skeptisk till hur det ska funka i praktiken.


Nej, jag vet. Tror faktiskt inte själv att man ska få öva i för väg. Det blir nog för avancerat.

Men kanske att de lär en power chords, och att det kommer färger precis som vanligt på skärmen. Såg nämligen på gitarrhalsen att det fanns en färg vid varje band.

Och ja, det här kommer med största sannolikhet gå åt helvete för de som utvecklar det, så vida de inte kan förenkla det här otroligt mycket. Grejen som gör Guitar Hero är ju att du kan spela en massa låtar utan att ha hört dem förr, bara genom att kolla på skärmen.
nu finns det ju faktiskt mjukvara som kan plocka ut polyfoniska signaler och pitchbestämma dem individuellt, det är oändligt mycket billigare än rena midigrejer. fast det är en rätt ny teknik, och den är väl proprietär, som sig bör. tror att iallafall melodyne använder sig av det i någon plugg. finns även iallafall en polyfon gitarrstämmare som gör samma sak i en hårdvaruenhet. addera massiva volymer, så är det nog inte särskilt dyrt att producera ändå.
Ser inte halsen lite kort ut för en elgitarr?

Själv hoppas jag att detta floppar. Det känns ju jävla surt för oss som lagt ner år på att lära oss att spela på riktigt, så kommer några datanördar som kommer lära sig på ett par veckor... Då är det inge coolt längre att kunna lira, ju. Om alla kan det, menar jag.

Räknade dem nu, det är bara nitton band. En elgitarr ska ha 22 eller 24... Är det inte akustiska gitarrer som har 19?
Håkanbråkan:

Ser inte halsen lite kort ut för en elgitarr?


De gör en gitarr som är 3/4 av en riktig. De kommer också sälja en full-size. http://www.powergig.com/

Håkanbråkan:

Själv hoppas jag att detta floppar. Det känns ju jävla surt för oss som lagt ner år på att lära oss att spela på riktigt, så kommer några datanördar som kommer lära sig på ett par veckor... Då är det inge coolt längre att kunna lira, ju. Om alla kan det, menar jag.


Har själv spelat gitarr i 6 år, och tror absolut inte att några datanördar kommer kunna lära sig allt det jag kan på bara ett par veckor, haha. De lär sig väl några power chords - lite Green Day och Blink. Inte mer än så skulle jag tro. Resten kräver mer tid och ansträngning.