Forumet - praktik inom arbetsförmedling.

praktik inom arbetsförmedling.

3575 0 25
Hej. Jag har fått en praktik plats inom arbetsförmedlingen.
Började jobb på en restaurang i tre månader, efteråt förlängde jag till tre månader till november. Jag har så mycket oro över vad jag ska göra det dagen jag slutar eftersom det inte kommer leda till en fast anställning.

När jag skulle förlänga praktiken besökte jag arbetsförmedlingen. min hand ledare sa då till mig att när hon ringde till praktiken när jag skulle börja praktisera sa de att det inte behövdes mer personal. Jag hade ingen aning om det då.

Jag har försökt hitta ett jobb men har inte hittat något. och eftersom jag har social fobi blir det ännu svårare. om jag slutar att praktisera och sitter hemma kommer jag troligen hamna i en depression och det är det sista jag vill. Har tänkt att gå en utbildning men eftersom jag har avslutat ganska många utbildningar pga av min sociala fobi. så har jag ingen lust att börja studera igen.

vad ska jag göra?

Jag önskar så innerligt att jag hade valt rätt gymnasium ifrån början.

Spana också in:

ti-92:

vad menar du? jag skrev att de inte behövde mer personal.
på praktiken säger de att jag jobbar bra. det var min chef som frågade om jag ville förlänga praktiken.


Din chef vill ju ha billig arbetskraft. Det är ju dyrare att anställa dig än att låta dig jobba kvar som praktikant. Visar man framfötter tillräckligt mycket kanske det går bra och man får jobbet i slutändan trots vad det sagt tidigare. Fast jag vet inte egentligen har inte haft praktik via Arbetsförmedlingen.

Vad man kan gör om det skiter sig är att söka andra jobb eller utbildningar(fast det hade du svårt för). Starta eget går ju också om man vill.
ti-92:

utbildning som kostar pengar


Eh... va?

Fingerprints:

hade aldrig praktiserat gratis inom servicebranschen


Med tanke på att AF kan se till att du blir av med allt vad A-kassa, arbetslöshetsersättning och numera även sjukersättning (tack, alliansen!) är det inte alltid du har ett val.

Tyvärr har ingen någonsin fått ett jobb genom AF, då deras "åtgärder" huvudsakligen går ut på att skicka runt arbetssökande på förnedrande "kurser" i positiv tänkande och gratisarbete hos oseriösa företagare, så har man en gång fastnat i deras garn kommer man sällan därifrån.
Lounge:

vad vänta.. är väll ditt eget arbete att hitta praktikplats?


jag försökte i tre månader sa jag. Jag hiitade ingen praktik plats och då fick arbetsförmedlingen hitta en till mig.
Jag gick en kurs på tre månader där jag skulle söka praktik/jobb och lära mig skriva cv och personligt brev