Forumet - Prata med tjejen på Facebook?

Prata med tjejen på Facebook?

4850 0 49
Hej

Det är såhär, en månad innan sommarlovet insåg jag att jag gillade en tjej i min parallellklass. Vi har båda fotboll som tillval och det har i princip varit då vi träffats. Jag vet inte om hon gillar mig, hon har gett några tecken som kan antyda på det, men jag är inte säker.

Nu till problemet: Jag har fruktansvärt svårt att öppna mig och visa tjejer intresse. Alltså tjejer jag gillar mycket, de flesta andra kan jag prata med ganska lätt. Tidigare har jag bara gått och väntat på tecken från dem jag gillat men att vänta på tecken från tjejer är ju helt onödigt har jag märkt.
Jag lyckades självklart inte ta vara på chanserna jag fick innan lovet kom men jag känner att jag inte kan vänta ända tills skolan börjar igen med att ta kontakt med henne så därför undrar jag; tror ni jag kan chatta med henne på facebook eller tycker hon att jag är konstig då? Som tar kontakt på Facebook men inte tog kontakt IRL. Som sagt vet jag inte om hon gillar mig eller inte.

Behöver er hjälp nu och jag hoppas ni är villiga att hjälpa mig! Tack så mycket på förhand! :-)

Spana också in:

Hjärtlös:

Lägg till henne du. Om hon undrar varför du har lagt till henne som vän så kan du ju bara säga att du känner igen henne från fotbollen. Inte alls konstigt!
Jag är redan vän med henne och vi vet redan vilka vi är :-) frågan är om jag kan chatta med henne efter att ha haft chanser till att prata med henne IRL utan att ha tagit dem. Vad tycker du?Macktorsken:

facebook är trist. Skicka sms


Det skulle jag gärna göra men problemet är att jag inte har hennes nr. Och att frågas tex hennes kompisar om det och sen börja smsa henne direkt känns lite för på om ni förstår. Eller?

Tack alla för att ni hjälper till! :-)
njsbo:

Jag är redan vän med henne och vi vet redan vilka vi är :-) frågan är om jag kan chatta med henne efter att ha haft chanser till att prata med henne IRL utan att ha tagit dem. Vad tycker du?


Jaha ja.. Då är det bara att börja snacka! Bättre sent än aldrig tycker jag, så få det överstökat.
Macktorsken:

Känns nog lika på genom facebook


Jaså är det så? Jag tänkte annars börja prata lite lätt med henne och sen efter ett tag fråga om nr typ. Så vi lär känna varandra lite mer. Om du förstår vad jag menar.

Hjärtlös:

Jaha ja.. Då är det bara att börja snacka! Bättre sent än aldrig tycker jag, så få det överstökat.


Okej, ska jag göra ungefär som jag beskrev ovan? Dvs börja lite lätt och sen efter ett tag be om nr eller så?
Jag har lite frågor, jag har inte chattat med henne ännu så jag undrar, ska jag chatta med henne några ggr och sen be om nr? Eller ska jag fråga det första gången? Känner iaf inte för att be om att få träffas första gången jag pratar med henne som några skrev ovanför. Eller, det är klart att det beror på lite hur allt utvecklas men eftersom det är svårt att känna av vad någon känner när man bara chattar med personen tror jag inte chansen är så stor till det.

Vet att det mesta kommer lösa sig efterhand men eftersom jag tyvärr inte har några erfarenheter av det här så jag behöver verkligen all hjälp jag kan få och all hjälp jag får är jag jättetacksam för. Förresten, jag är 17 år om det nu kan hjälpa. [smile]
njsbo:

Jag har lite frågor, jag har inte chattat med henne ännu så jag undrar, ska jag chatta med henne några ggr och sen be om nr? Eller ska jag fråga det första gången?


Chatta med henne några gånger.. Sedan kan du under en konversation säga att du måste gå, men be om hennes nummer så ni kan fortsätta eran konversation via sms. [wink]
Hjärtlös:

Chatta med henne några gånger.. Sedan kan du under en konversation säga att du måste gå, men be om hennes nummer så ni kan fortsätta eran konversation via sms


Tack du [smile] eller så kan jag också köra att "chatten laggar hela tiden" och då fråga om nr [wink] så gjorde min kompis och föreslog att jag skulle göra så. Men ditt förslag kanske var bättre, för då visar jag ju mer att jag vill och är intresserad [smile]

Tack så mycket![y]