Forumet - Presidentvalet i USA 2016 (POLL)

Presidentvalet i USA 2016 (POLL)

10102 1 323
Jag har inte lyckats hitta någon aktiv tråd angående presidentvalet i USA 2016 och tänkte att det skulle vara kul (om jag delar glädjen med någon annan) att få upp lite diskussioner angående viktiga frågor som kommer spela stor roll, vilka kandidater vi gillar eller kanske gillar mindre och sen är det givetvis också roligt att spekulera kring resultatet.

Varför detta valet intresserar mig så mycket är inte bara för att jag är något av en politiknörd utan för att det är något av dem mest kontroversiella valen, med många spännande kandidater på båda sidorna. Vi har exempelvis en uttalad socialist som kandiderar på demokratiskt mandat, en affärsman (vars namn jag gärna slipper nämna) som gjort många kontroversiella uttalanden , men som ser ut att ha förvånansvärt goda chanser att ta hem presidentkandidaturen för sitt parti och detta är bara några av många fler.

Dela med er av era tankar nedan! :)

Tyvärr så får inte alla kandidater plats i pollen och för att göra det hela så ''rättvist'' som möjligt så har jag rangordnat kandidaterna efter hur dem är placerade i senaste opinionsundersökningarna, men föredrar ni någon av de kandidater med mindre stöd så kan ni skriva dem nedan istället. Kandidater som inte tagits med är: Carly Fiorina (R), John Kasich (R), Mike Huckabee (R), Lindsey Graham (R), Rick Santorum (R) och George Pataki (R).

Spana också in:


Tickstart: Och eftersom företagen stödjer henne så kommer hon vinna. Mark my word.

SvenskWithAttitude: Hillary är marionett av de stora företagen.
Kan inte mer än att hålla med. Hon är så etablissemang man kan bli och tyvärr en lögnare till personligheten, vilket är skadligt i den rollen hon vill ha.

 Dessutom så skiljer hon sig inte mycket från dem andra kandidaterna och vill likt vissa republikaner som Marco Rubio upprätta sk ''no fly zones'' i Syrien och är därmed beredd att skjuta ner ryska flygplan vilket skulle få förödande konsekvenser och bara bli en fortsättning på de krig som tidigare presidenter fört. 
Personligen så hade jag gärna sett en mindre kandidat i centrum - Rand Paul. Ska väl inte komma som någon större hemlighet att jag är ett stort fan av hans pappa. Han känns som en av dem mest jordnära och principfasta kandidater av alla som utmärker sig från mängden genom att slå fast om konstitutionen och inte anammat den krigslängtan som tyvärr genomsyrar många av de andra kandidater som ställt upp på båda sidor, samtidigt som han respekterar människors rätt till integritet.