Forumet - Prestationsångest - ska elever som lider få mer tid vid uppgifter?

Prestationsångest - ska elever som lider få mer tid vid uppgifter?

16028 1 78
Dags för debatt!

Prestationsångest är något jag tror de flesta kan relatera till. Om vi inte själva lider av det, så känner vi någon som gör det - och skolan kan definitivt vara en allvarlig faktor när det handlar om att öka pressen på unga. 

Bör elever som lider av prestationsångest få mer tid på sig för att avsluta skoluppgifter?

Eleverna Ylva, Moa och Anja vid Globala gymnasiet har diskuterat kring detta i en podcast, som ni kan lyssna på här: https://soundcloud.com/loonylna/prestations-ngest

Motivera gärna era svar! Glad

​Bör elever som lider av prestationsångest få mer tid på sig för att avsluta skoluppgifter?


time: Nej, verkligen inte
Man bör vänja sig av med sådant, inte få en dålig vana uppmuntrad genom att ge efter för den. 

Varenda gång jag lämnar in något är jag missnöjd och tycker att det är halvgjort och ofärdigt, och varje gång har det visat sig vara tillräkligt. Det visar iofsg att det inte hjälper att avbryta tidigare för att bryta ovanan, men det spar betydligt mer tid än om jag skulle ha fått fortsätta putsa dem i ett halvår varenda gång

Spana också in:

Nej. Att hålla tider och deadlines är en del av livet. Att få ångest över att man måste göra klart något likaså. Det är bara att ta sig i kragen och lära sig. Att inte klara av något så banalt bör väl ses som en del av urvalsprocessen för framtiden. Det gäller att skilja agnarna från vetet så att säga.

time: Ja, absolut!
Tycker att undervisningen borde vara mer flexibel i sin planering istället för det som ofta verkar användas, någon slags statisk tidslinje som alla skall följa. Borde vara upplagt mer som så att eleverna själva väljer hur de vill disponera sin tid på uppgifterna efter hur enkla/svåra de tycker att de är. 

NiklasW: Tills den eventuella utbildningen är slut då?
Ja. 


NiklasW: Då sätts den sista deadlinen för alla uppgifter man någonsin haft?
Utbildningen slutförs när eleven är färdig med alla uppgifter, dvs inga deadlines. Tror de flesta vill ta sig vidare i livet så snabbt som möjligt.. Deadlines snabbar knappast på den processen, snarare förlänger den genom att skapa psykiska förhinder osv hos vissa elever.

 Jag säger inte att den är dålig för alla dock. De elever som vill bli tilldelade och följa ett schema med deadlines skall ges den möjligheten.