Forumet - Prestige - hur viktigt är det för er?

Prestige - hur viktigt är det för er?

2112 1 39
Jag läste Cissi Wallins kolumn i Metro idag och tyckte att hon har helt rätt i det hon skriver.

Vad anser ni?

Razor:
Frågan är egentligen varför man har en viss framgång. Är det mest för att man brinner för det man gör, eller är det mest för att man vill bli erkänd, uppskattad, värderad, ärad.
Det är ju olika för alla. Vissa vill bara bli kända, andra har en genuin passion för vad de gör. Går inte att sammansätta alla då det vore rätt provocerande för alla som jobbar hårt. 

Spana också in:


MarcusKing: Våran värsta fiende är ojämlikhet och fattigdom jävla amatör. (Till hon som skrev krönikan)
Nej, hon vänder sig till sina läsare i Sverige och här arbetar de flesta och har bra livsstandard, och det är relativt jämställt men som hon påpekar driver vi oss in i utbrändhet mycket p.g.a. för höga krav på oss själva.

Razor:
Känner du inte en hög press på dig med de höga kraven?
Ja, det är lite det som är problemet, det gör att jag faller väldigt hårt om saker inte går som tänkt eller om jag misslyckas (främst i skolan och i arbetslivet). Men det får mig att göra saker, det får mig att planera och det gör mig kreativ, även om det i åttio procent av fallen innebär att jag bygger luftslott som raseras.

time: Ja, det är lite det som är problemet, det gör att jag faller väldigt hårt om saker inte går som tänkt eller om jag misslyckas (främst i skolan och i arbetslivet). Men det får mig att göra saker, det får mig att planera och det gör mig kreativ, även om det i åttio procent av fallen innebär att jag bygger luftslott som raseras.
Jag förstår eftersom jag tänkte likt dig tidigare, innan pressen malde ner mig tills nästan ingenting var kvar. Jag har varit tvungen att omvärdera mitt liv och mina inställningar till prestation.

Jag tror att det finns en medelväg man kan ta, att man väljer att göra något man gillar bara för att man mår bra när man gör det. Det frigör också ens kreativitet och engagemang men utan prestigepressen på sig. Det är iaf den vägen jag vandrar just nu och den är mer stabil, jag har faktiskt mer kreativitet nu än tidigare. Ambitionerna är lägre, men å andra sida är de mer jordnära och därför lyckas jag numera oftare med att åstadkomma det jag vill.dinkompis: tycker detta var fjantigt:ock vill ju ingen riktigt använda ordet prestige i positiva sammanhang. Man döper det till driv, ambitioner, styrka, stark och stadig karaktär..ja, för mig är det viktigt att ha drivkraft, ambitioner, styrka,
Med prestige menas ära och uppskattning från andra för att man lyckas bättre med något än omgivningen, det är ett annat ord för en egotripp så som jag ser det.