Forumet - PRICK I REGISTRET

PRICK I REGISTRET

13712 0 32
Igår var jag med om den värsta dagen i mitt liv. Jag åkte fast för snatteri, polisen kom. jag fick sitta på polisstation och blev hämtad av mormor...
Mina föräldrar vet ingenting, detta stannar mellan mig och min mormor (hon är den bästa mormor man kan ha). Men polisen kommer ju att skicka ut ett brev snart där det står hur det blir med böter och sådant. Vet någon hur lång tid det dröjer innan det kommer och står det isåfall i mitt namn eller i målsmans??

Har nu en så kallad "Prick i registret". Jag undrar vad som händer nu, har hört att om man har en "prick" så får man inte skaffa bank eller kreditkort, körkort, mobil abonnemang osv.. Jag har förgäves försökt få reda på vad som gäller och ber nu om er hjälp.

Sen undrar jag också om det är någon mer här som varit med om liknande (förmodligen)? Förstår verkligen inte vad jag tänkte på, ångrar mig bittert och önskar att jag kunde vrida tillbaka tiden.. Drömde en mardröm inatt där jag återupplevde gårdagen, grät hela dan igår och idag... Jag mår skit rent ut sagt, vad ska jag göra för att gå vidare och släppa allt det här?

Tacksam för svar! Och snälla, jag ber er att inte spamma med "skyll dig själv" inlägg, jag orkar inte mer nu..

Spana också in:

Min vän åkte fast för snatteri då hon för en gångs skull gjorde det med någon annan än mig, jag slutade tvärt efter den händelsen också. [zzz]

Pumpkin:

Hur kan du bli så upprörd över en sån sak. Det är ju ingenting. Är du allvarlig? Är det här det värsta du råkat ut för?


Äsch, det kan ju inte vara kul att åka fast sådär. Hon verkar ju vara rädd att hennes föräldrar ska få reda på det också, och hur det ska påverka hennes framtid, då är det klart man mår dåligt.
Jag tror man blir lite chockad om man inte tror att man ska åka fast.
polisen sa till mig att jag inte skulle kunna resa eftersom jag har en prick, men jag åkte till portugal med en kompis några månader efter det. sen har jag skaffat ett konto också [chocked]

Blaha123:

så får man inte skaffa bank eller kreditkort, körkort, mobil abonnemang osv.. Jag har förgäves försökt få reda på vad som gäller och ber nu om er hjälp.

XMinGrönaLampaÄrDödX:

Äsch, det kan ju inte vara kul att åka fast sådär. Hon verkar ju vara rädd att hennes föräldrar ska få reda på det också, och hur det ska påverka hennes framtid, då är det klart man mår dåligt.
Jag tror man blir lite chockad om man inte tror att man ska åka fast.


Att vara inträngd i ett hörn utan några som helst möjligheter att komma undan eller försvara sig är hemskt. Det var första gången också så jag var minst sagt vettskrämd...
tror det finns olika sorters prickar, eller kanske nte olika sorter men det står nog anledningen till pricken. Och jag tror inte snatteri kommer hindra dig från att ta körtkort när du är 18, tror inte bankkort och sånt kommer bli problem heller, böter lär du få. det beror helt på!=)
Blaha123:

Tacksam för svar!


usch. jag vet hur det är. det har hänt mig också. Och sedan den dagen har jag inte tagit någonting. inte snattat minsta lilla kajalpenna.

så först och främst, Gör Aldrig Om Det.

Jag har också en prick i registret. Och kommer att ha den där hela livet, du med. När du söker jobb osv så kommer de att se den..