Forumet - Prisa gudarna! Itunes är nu ett minne blott

Prisa gudarna! Itunes är nu ett minne blott

211 0 19
Nu i och med version 1.4.2 av Banshee (och kanske någon version innan dess, som jag missat) så kan jag hantera musik, podcasts, videor och annat sånt i min 3:e generationens iPod Nano! Tidigare har jag varit tvungen, till mitt stora förtret, att använda mig av iTunes - världens långsammaste, krångligaste och sämsta musikspelare.

Att jag dessutom är lat gjorde ju inte saken bättre, då jag var tvungen att starta om datorn för att komma in i Windows för att använda iTunes.

För att fira så tänkte jag visa en fin liten bild på Banshee med min iPod inkopplad.

Image
(Fullstorlek: http://farm4.static.flickr.com/3358/3261246970_00711cca30_o.png)

För de av er som bryr sig och/eller inte känner till Banshee så kan jag berätta att det är en mediespelare som finns tillgängligt till diverse Linux-distributioner samt Mac OS. Det finns planer på en Windows-version också, men den är inte ute i dagsläget.

http://banshee-project.org

Feel free att flytta till klotter, om den inte uppfyller kraven för att få vara i datorer och IT-delen av forumet. Jag vill bara fira att jag inte längre är slav under iTunes. [party]
Åtta:

För de av er som bryr sig och/eller inte känner till Banshee så kan jag berätta att det är en mediespelare som finns tillgängligt till diverse Linux-distributioner samt Mac OS. Det finns planer på en Windows-version också, men den är inte ute i dagsläge


Då är det ju sämst.
Jag föredrar winamp framför både wmp och itunes, men får väl testa den där skiten när den väl finns tillgänglig för oss...
Sagitta:

Då är det ju sämst.


Inte då. Jag vet inte huruvida det går att hantera iPods i winamp, men hur som helst så har ju ni windows-användare kunnat hantera era iPods since the beginning of time. Tidigare så har det inte funnits något alternativ för Linux-användare som äger en relativt ny iPod.

Sedan vet jag väl inte huruvida jag skulle rekommendera någon att köpa en iPod, då jag mest bara haft problem med min. Men om man nu har en så vore det ju väldigt synd att inte kunna bruka den bara för att inte iTunes släpps till annat än Windows och Mac OS.

F.ö. är det mycket möjligt att Amarok och andra mediespelare också kan hantera nyare iPods ordentligt numer. Men jag använder inte dem, så det har jag ingen aning om. Hur det nu än må vara så finns Amarok tillgängligt även i Windows, även om det inte har släppts någon stabil version ännu.

Spana också in:

Budolicious:

Orka att den heter "tommys ipod" [sad]


Vad skulle den annars hetta tycker du? Ipod #8? [no-no]

wakajwaka:

Går det inte att installera/flasha om/whatever till linux på självaste ipoden?


Jo, men det är inte lika flashigt och fint. [no-no] Dessutom har jag för mig att det inte går på den jag har ännu. Detta kan ju dock ha ändrats sedan jag kollade sist.

wakajwaka:

Varför ens köpa ipod om du är linux användare?


Därför att jag hittade den billigt i Tokyo och trodde då att den gick att använda i Linux.