Forumet - Privat vård snabbare och av högre kvalité

Privat vård snabbare och av högre kvalité

441 0 11
Innan ni läser vidare så observera det faktum att texten nedan gäller offentligt finansierad vård där avgifter och liknande är de samma som vid den ej privat drivna vården.

Det handlar alltså inte om vård som "bara de rika" har råd med där du måste betala massor av pengar för att få hjälp.

I 15 av landets 20 landsting är de privata mottagningarna bättre än de offentliga på att leva upp till vårdgarantin.

I 18 av 20 landsting har fler anmälningar riktats mot de offentliga mottagningarna än mot de privata, i förhållande till antal besök.


Konkurrens mellan privata och offentliga vårdgivare gör att fler får vård i tid. I de flesta landsting ger de privata vårdgivarna idag vård snabbare än de offentliga.

De privata mottagningarna i Jönköpings län är bäst i landet på att erbjuda vård inom sju dagar (99 procent av patienterna). Sämst är de offentliga mottagningarna i Västernorrland (81 procent). De landsting där flest patienter totalt sett får vård i tid är Halland, Blekinge och Stockholm.

Rapporten granskar också patienternas upplevda kvalitet i vården, genom att mäta anmälningar som patienter gjort till hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN. I 18 av 20 landsting har fler anmälningar riktats mot de offentliga mottagningarna än mot de privata, i förhållande till antal besök.

– En mångfald av vårdgivare förbättrar svensk sjukvård, i synnerhet när medborgarna själva genom vårdval får välja vilken leverantör de vill gå till. Intresset för vårdvalsmodeller har ökat i takt med att fler upptäcker vilka fördelar det innebär för patienterna, säger Cecilia Daun Wennborg, vd Carema.

Rapporten ”Vårdval, tillgänglighet och HSAN” bygger på material från Sveriges Kommuner och Landsting och HSAN.

Spana också in:

Helt klart tycker jag att det ska finnas såväl offentlig som privata alternativ till vård. När vårdköerna ser ut som de gör så förstår jag om många väljer att försöka spara ihop en slant och betala sig fram. Så jag tycker det är upp till var och en om man väljer att stå i vårdkön eller att man köper sig fram. Båda alternativen ska finnas.

Nu hade kanske inte mitt inlägg så mycket med tråden att göra då den tar upp privat vård som finansieras med skattemedel, men helt klart finns det stora problem överallt i den offentliga sektorn.
Ja, jag kan ju inte påstå att jag är förvånad över detta. Endast idioter kan ju hävda att saker och ting inte blir både effektivare och av högre kvalité för kunderna med en friare marknad. Det är tråkigt att avundsjuka och misslyckade socialister ska hålla tillbaka den fria marknaden. Men man ska inte ta dessa människors falska "godhet" och "rättvisa" på allvar. För dem kvittar det att vården kan rädda fler människoliv om den är friare, De är bara ute efter att dra ner alla andra i samma smutsgrop som sig själva.
Mycel:

Jag förstår inte vad folk har emot att både kommunal och privat sjukvård finns. Det ska väl finnas valmöjligheter?


"Partiet" är rädda för att folket ska få för mycket valmöjligheter. För får dom det så börjar de plötsligt att fatta egna val och bli allt mer självständiga och göra sig allt mer oberoende från "Partiet".

"Partiet" vill att folket ska tro att de inte klarar sig utan "Partiet", att "Partiet" vet bäst och att de blir lyckligast när "Partiet" styr.
Jakob_E:

Partiet" vill att folket ska tro att de inte klarar sig utan "Partiet", att "Partiet" vet bäst och att de blir lyckligast när "Partiet" styr.


Ja och ännu värre är det att väldigt många människor i detta avlånga land tror att partiet vet bäst, att partiet och staten ska bestämma över folks liv. Efter årtionden av statlig inblandning i folks vardag så känns det som att väldigt många har förlorat tron på att individen faktiskt är kapabel till att utöva saker utan att storebror skall bevaka det hela.
Om vi ser till sjuksköterskor så är detta det effektivaste sättet för dem att kunna få högre löner eftersom att de kan välja arbetsplats, privat sjukvård för jämnstäldhet!

asdor:

http://varvard.blog.com//


Inser du vilken fånig jävla "källa" du hänvisar till?
"Kolla privatvård är fel! de har satt upp banderoller som säger så faktiskckt!!!!"

Om jag ska vara lite mogen och faktist bemöta de enda argument de lyckas presentera (här).
Ungefär: Privatsjukhuset hyr in sig på Astrid Lindgrens-sjukhus för att kunna genomföra operationer på de rika barnen som är på Martina sjukhuset.
Astrid Lindgrens har inget tvång att hyra ut lokalerna, dock behöver de väll pengarna, så man kan säga att de rika betalar för astridlindgrenssjukhus. De lyckas dock inte producera fram någon källa bakom detta eller siffror på hur mycket kö-tiderna ökat för "vanliga" patienter.

Man kan ju gissa sig till att de "negativa" följer samma mönster som resten av de "negativa" sakerna alliansen lyckats genomföra, nämligen att kö-tiderna hos Astrid-Lindgren står stilla medan de har dykt upp ett alternativ som går snabbare.
Avundsjukan går alltid hand i hand med solidaritet som vänstern älskar.
iddqd:

"VårdVal stockholm vill bara vårda dem rika"
Fin grammatik. Undrar egentligen hur "rik" man måste vara för att få vård.


Jag har hört att man måste ha top-hatt och monockel för att få komma in på SÖS nu för tiden. Men jag vet inte riktigt för jag har ändå inte råd med vård.