Forumet - "Pro-Life" är en form av kvinnoförtryck

"Pro-Life" är en form av kvinnoförtryck

408 0 10
Jag anser att "Pro-Life" är en form av förtryck emot kvinnor, helt enkelt för att det handlar om att tvinga kvinnor att ta vissa beslut angående sin egen kropp.
Det känns INTE okej att kvinnor som har blivit gravida emot sin vilja ska tvingas fortsätta vara det bara för att någon har fått för sig att abort är "mord".
Nej, det är det inte - för det första så har inte ens ett foster något medvetande förrän efter flera månader, och för det andra så är det någonting som kviinnor gör som en SISTA NÖDÅTGÄRD.
Pro-Lifers verkar tro att abort är någonting som utförs lättvindigt för att kvinnor har struntat i att skydda sig, men det utförs för att det av en eller annan anledning BEHÖVS, exempelvis för att kvinnan ifråga absolut inte har möjlighet att ta hand om något barn och inte skulle klara av att lämna bort det till någon annan, eller kanske till och med för att graviditeten hotar kvinnans eget liv.
Det är ingenting annat än förtryck att tvinga kinnor att gå igenom de alternativa besluten, ungefär som det hade varit förtryck att tvinga killar att sluta masturbera eftersom de ju då dödar miljontals med spermier.

Det finns en anledning till varför abort är lagligt i Sverige, och det är för att Sverige är ett relativt jämställt samhälle där den typen av beslut ska kunna finnas tillgängliga.

Spana också in:


Missy02:
Förhoppningsvis så är det det - Pro-Life är ju uppenbart vansinne.

Jag HADE respekterat Pro-Life om det bara helt enkelt handlade om att REKOMMENDERA EMOT abort, men det verkar bara handla om att förbjuda kvinnor från att göra abort överhuvudtaget, och det stör mig som fan.
enda tipset jag har är att använd skydd och gå inte runt i korttrosor på offentliga platser.