Forumet - Problem att hänga med

Problem att hänga med

292 0 3
Nu är det såhär att jag ska nästa vecka börja i skolan igen efter 5 veckors praktik och jag har världens ångest.
Schemat är proppat med olika lektioner som bara är jobbiga och extremt långa.

Jag får panik!

Jag har aldrig haft det bra i skolan och halkar alltid efter och behöver extra hjälp hela tiden..

Och plus att jag är typ hatad av min klass, vilket inte alls känns så kul eftersom jag aldrig gjort dom något men de har bara bestämt sig för att hata mig.
Min kompis älskar dom, de pratar med henne hela tiden och frågar henne saker som: "vill du följa med dit, vill du åka med oss" osv.
När min kompis inte är i skolan (vilket tyvärr är ganska ofta) så är jag helt ensam, vilket resulterar i att jag då inte äter någon lunch. Äter alltså inte förens middagen hemma eftersom att jag aldrig äter frukost på morgonen.

Det gör ont, visst jag har blivit mobbad förut men aldrig utfryst. En känsla jag bara hatar, klumpen i magen varje dag och vetskapen av att jag måste dit.
Se deras blickar av hat mot mig..
Jag försöker liksom vara trevlig och snäll mot dom men de verkar hata mig iaf.

Jag vet inte vad jag ska göra, jag vantrivs något otroligt i min skola.
Och nej, jag kan inte sluta eftersom att det bara är ungefär 5 månader tills jag tar studenten. Men mina betyg är så sjukt dåliga, känns knappt värt det längre.

Jag orkar inte med allt längre, alla lektioner och allt som måste göras. Jag hänger inte med. Jag vill också vara smart och kunna göra allt lika fort som alla andra, men det går inte. Jag vill inte behöva ta extra hjälp hela tiden, som jag dessutom inte ens får.

Vet inte vad jag ska göra eftersom att ingen lärare på min skola vill lyssna..

Vad ska jag göra?
Låter värre än mobbing det där egentligen, mobbing kan man iaf försöka försvara och stå upp för sig själv emot men utfrysning på det där sättet måste vara knepigare. "Hallå varför pratar ni inte med mig?" - hemskt. Hoppas det ordnar sig. Har inget råd riktigt, känns som att det är svårt att vända på om du inte byter klass.
Be dina föräldrar att hjälpa dig att prata med din studievägledare eller mentor. Skolfolk brukar vara bättre att lyssna på andra vuxna. Om du har svårt att hänga med så är det bättre att prata med skolan om det i god tid så kan ni diskutera vad det beror på och vad de kan göra för att du ska klara av kurserna du läser.

Vet du själv varför du har svårt att hålla samma tempo som de andra? Har du problem med koncentrationen, förstår du inte uppgifterna eller är det något annat? Vilken typ av hjälp du behöver påverkas ju rätt mycket av det.