Forumet - Problem med att vakna!

Problem med att vakna!

1522 0 22

Jag har problem med att vakna på mornarna.. seriöst..

Jag kan lägga mig och sova klockan halv tio.. men ändå vakna vid klockan 11 när jag har tre alarm på, på telefonen.. samt att min bonusmamma ringer mig typ sådär sju gånger vid tio tiden.. men jag HÖR inte att telefonen ringer.. Vad ska jag ta mig till? Och jag börjar i skolan på Måndag och då måste jag gå upp klockan sex!

Plus.. att jag äter Cirkadin för att kunna somna, annars somnar jag inte förrän vid fyra på morgonen..

Spana också in:

Enligt cirkadins bibacksedel 
"

Den aktiva substansen i Circadin, melatonin, tillhör en grupp av naturliga hormoner som tillverkas av kroppen.


Circadin används ensamt vid korttidsbehandling av primär insomni (ihållande svårigheter att somna eller att fortsätta att sova, eller dålig sömnkvalitet) hos patienter som är 55 år och äldre. ”Primär” betyder att sömnlösheten inte har någon känd orsak, såsom eventuell medicinsk, psykisk eller miljömässig orsak."

så borde ej påverka ditt uppvaknande, men.. har du använd dessa länge?  • Rökning kan göra att Circadin får sämre effekt, eftersom innehållsämnena i tobaksrök kan öka nedbrytningen avmelatonin i levern.

KANSKE DAGS ATT SLUTA RÖKA?? 
Rökning försämrar sömnen. Nikotin är, liksom koffein, ett stimulerande ämne. Detta innebär att det ofta tar längre tid för rökare att somna in.

skaffa en ny högljudd väckarklocka, ställ den en bit från sängen så du måste resa dig upp och gå bort från sängen för att stänga av den. Be folk ringa och väcka dig. intala dig att du MÅSTE gå upp tidigt.

har haft detta problem också, ellerjag har det. när jag mådde som sämst psykiskt hörde jag aldrig alarmet, men nu när jag mår bättre kan jag vakna i tid. försök göra mysiga frukostar så du "längtar" upp till nåt på morgonen och det inte känns så hemskt att lämna sängen? :$


FruLiten:
  • Rökning kan göra att Circadin får sämre effekt, eftersom innehållsämnena i tobaksrök kan öka nedbrytningen avmelatonin i levern.

KANSKE DAGS ATT SLUTA RÖKA?? 
Rökning försämrar sömnen. Nikotin är, liksom koffein, ett stimulerande ämne. Detta innebär att det ofta tar längre tid för rökare att somna in.
Jag röker faktiskt inte lika mycket nu längre.. ungefär max tre cigg per dag.. om inte mindre! Men jag ska försöka sluta mer