Forumet - Problem med en hotande och tjuv till granne

Problem med en hotande och tjuv till granne

233 0 32
Ska försöka göra denna historien så kort som möjligt. En familjemedlem till mig har under många har varit väldigt nedstämd och deprimerad. Gått på OVANLIGT starka mediciner genom hela livet.
Hon bor ensam med en stor schäfer för att känna sig trygg med hon har världens psyko till granne! Han terrar henne hela tiden och fastighetsskötarna/styrelsen har alltid haft problem med den gubbjäveln och varje år hittar han någon ny i området att gå på och trycka ned.

Hur som helst så slänger han sig ur "DIN FETA JÄVLA ÄCKLIGA HORA. GÅ OCH HÄNG DIG. INGEN VILL HA DIG. DU OCH DIN HUND BORDA HÄNGAS!!" och skriker till henne så fort han har möjligheten till det (t.ex när hon ska ut och handla, rasta hunden m.m).

Hon är sjukskriven sedan nått år tillbaka och detta vet grannen om, han vet även om att hon mår dåligt och vill därför trycka ned henne ännu mer.
Hon blir glömsk av sina mediciner och en natt glömde hon låsa sin dörr. Schäfern tog sig ut i trappuppgången och skällde så hon vaknade och sprang ut och skulle hämta hunden. Då stod han där utanför med hunden i "stryptillstånd" och sa till henne att nästa gång kallmördar han hunden.

Det som hände den natten var också att han tog hennes nyckel som satt i dörren (hon låser inifrån med nyckel i dörren) och har behållt denna tills förra veckan då han bröt sig in på natten och snodde hennes dator. Hon sover väldigt hårt pga hennes starka mediciner och det är nästan omöjligt att väcka henne då..

Vi gjorde inte så mycket åt saken utan vi köpte en ny dator dagen där på för 10.000 på avbetalning (hon har ont om pengar, datorn är hennes ända sociala nätverk). Natten efter det var den nya datorn också borta, även hennes mobil.

Det var DÅ vi fattade att det var han som hade tagit nyckeln,. Innan trodde vi att hon hade tappat nyckeln. Hur som helst så står alla hennes journaler i hennes gamla dator och hennes egna "självbiografier". Väldigt hemska saker och idag så träffade hon på gubbjävlen igen och han sa " DITT JÄVLA FETTO. GÅ OCH HÄNG DIG I SKOGEN SOM DU HAR VELAT I 4 ÅR. HÄNG DIG I DET JÄVLA BJÖRK-TRÄDET I SKOGEN DÅ.. VA.. VA!?!??" och hon brast ut i gråt och ligger just nu i rummet bredvid och mår sämre än någonsin..

Vi VET ju att han har hennes datorer och läst hennes filer, men polisen kan ju inte söka en hus(ransansökan, vad det nu än heter?) pga av en sån här "liten" grej enligt dom..

Vad ska/borde man göra? Vad är lagligt att göra?
är så in i helvetes förbannad på honom just nu. Han är själv väldigt konstig och även arbetslös av någon anledning. Sminkar sig och tänder på skit.
Varit hos polisen flera gånger med de säger att en sådan "liten" konflikt är inget som kan göras åt.
Vi har ringt störningsjouren också, dom har skrattat åt honom flera gånger för att dom märker att något är fel på honom. Men inget händer. Han får bara varningar.

Vi bytte även låset nu, men vi funderar på om vi MED MENING ska lämna dörren öppen en natt och spela in när han går in i lägenheten. VARJE dag går han och rycker i hennes handtag! Helt sjukt!

Hon söker för tillfälligt en ny lägenhet, men det är ju egentligen den störda jäveln som ska lämna området.

Spana också in:

Ärligt talat så kan ni alltid försöka samla ihop er (grannar osv) så ni tillsammans får ut honom (klaga hos hyresvärden). Han förstör ju trivseln för grannarna, dödshotas, djurplågar, inbrott (fast de har du ju inget bevis för?) o ringa hyresvärden så idioten blir vräkt för sådär kan man inte hålla på. tror de finns något speciellt område som man kan gå till angående hyresgrej (rätten typ) eller nått minns ej vad det heter.
JAGSMAKARJORDGUBB:

Varit hos polisen flera gånger med de säger att en sådan "liten" konflikt är inget som kan göras åt.
Vi har ringt störningsjouren också, dom har skrattat åt honom flera gånger för att dom märker att något är fel på honom. Men inget händer. Han får bara varningar.


Vadå liten konflikt? Han har ju tagit strypgrepp på hunden och dödshotat henne flera gånger. Trakasserar osv

dessutom så får man bara tre varningar sen åker man ut har jag för mig så då är de din hyresvärd som är slapp och dum i huvudet då hjälper det oftast som jag skrev samla ihop grannar o klaga eller ringa flera gånger per dag o klaga funkar inte det så går ni till hyresnämnden så hette det ja.

han ska ut inte hon
Angelize:

dessutom så får man bara tre varningar sen åker man ut har jag för mig så då är de din hyresvärd som är slapp och dum i huvudet då hjälper det oftast som jag skrev samla ihop grannar o klaga eller ringa flera gånger per dag o klaga funkar inte det så går ni till hyresnämnden så hette det ja.


(jag är samma människa som skapade tråden)
Minns inte hur det var med störningsjouren kan inte kasta ut en eftersom han inte för oväsen av något slag.. Alltså, han stör ju henne, men "inte på ett sätt som krävs för att kasta ut honom" som de själva sa..

Grannarna är inte längre aktiva och vill bli inblandade i det hela, vi är där och klagar varje vecka men det behövs fortfarande vittnen till att det hela har hänt
S3ON:

Låter helskumt.. Tycker du skall anmäla polisen för tjänstefel.


Håller med. Men de anser att man inte kan husranblablaansöka han lägenhet av en sån liten sak. Hade varit en annan sak om det hade varit droger eller liknande. Dessutom finns det inga bevis som det finns vittnen till =/.
SPASMERSANDRA:

Eftersom han hade hennes nycklar så gick det rätt smidigt att komma in. Vi har lämnat uppgiften om allt till polisen om det, men de är ju segare än Reinfeldt att reda ut saker..


Ja, de prioriterar annat i förväg. Men det här kommer sannolikt att utredas inom en snar framtid! [y]
Gentlernen:

Sämst troll ever, 0/10. Till att börja med köper man inte en dator för 10 000 om man har ont om pengar, man köper en för 3 000. Därutöver BS:ar du något rent episkt om polisens respons till det hela, och slutligen så blåljuger du om hyresvärdens uteblivna åtgärder.


[rolleyes]