Forumet - Problem med finnar och mjäll

Problem med finnar och mjäll

486 0 4
Hej!

Jag är en kille som är 19 år som har problem med finnar och mjäll.
Jag har haft problem med finnar sen jag var 13, så jag har haft problem med finnar i ungefär 5-6 år vilket börjar bli väldigt jobbigt nu, jag har en hel del finnar alltså. Jag försöker tvätta ansiktet så ofta jag kan och jag använder finn bekämpande produkter som proaktiv + och 2 till märken som står högt uppe på listan för att hjälpa mot finnar. Så klart så använder jag inte de samtidigt utan periodvis, när ett medel inte hjälpte köpte jag ett annat MEN jag är fortfarande kvar med finnarna. Vad ska man göra?

Sedan har jag ett annat problem också och det är mjäll... Jag har haft problem med mjäll några veckor tillbaks nu. Jag använder apotekets egna schampoo mot mjäll med det hjälper inte så mycket, vad är problemet tror ni? lägger jag för mycket schampoo eller för lite?

Hade uppskattat ärliga och vettiga svar! :)
Om du inte har sökt läkarvård för din acne så bör du göra det. Det finns starkare salvor än de som finns receptfritt att få. Funkar inte det så finns det tabletter. Testa även att köpa ett mildare schampo än apotekets. T ex ett ekologiskt för torr hårbotten. Och att undvika stylingprodukter och att tvätta ev huvudbonader ofta.

Spana också in:

Stark salicylsyra borde hjälpa lite iaf. Använd bara var tredje dag eller så i början så att huden får vänja sig. Tänk dock på att du då måste använda solkräm på dagarna eftersom huden blir väldigt känslig av syraanvändande. Finns säkert flera att köpa men denna är den starkaste jag testat och tycker att den funkar bra. Finns i svagare styrka också. Som med de hudprodukter så får man ha lite tålamod innan man ser en föränding och inte sluta på en gång.
http://skincity.se/sv/product/4468/paulas-choice-clear-extra-strength-anti-redness-exfoliating-solution-2-salycilic-acid