Forumet - Problem med förhållandet sedan skolstarten, vad ska jag göra?

Problem med förhållandet sedan skolstarten, vad ska jag göra?

781 0 36
Heysan, känner att jag behöver skriva av mig lite angående detta och kanske få lite hjälp på traven. Seriösa svar uppskattas verkligen! Tack på förhand.

Okej, det är så här att jag har en pojkvän sen ett år tillbaka som precis har börjat på ett skidgymnasium två mil ifrån mig. Han elit tränar fem gånger i veckan, går även naturvetenskapslinjen (hardworker) och bor på elevhemmet där. Det här tar alltså verkligen upp all hans tid känns det som.

Vi har snart inte träffats på tre veckor av olika orsaker som t.ex läger, tjafs, skola, träningar, olika åsikter och så har vi helt enkelt inte haft tid för varandra. Förut så träffades vi fem gånger i veckan och på helgerna så det är verkligen jobbigt att det blivit såhär nu. Jag går dessutom i 9:an just nu och måste verkligen tänka på att uppnå alla målen och få bra ett slutbetyg.

Jag har redan tagit upp det här problemet flera gånger med honom och sagt att jag tycker att han kanske ska prioritera mig lite ibland. Varför annars ha en relation man inte kan engagera sig i och ta hand om. Jag försöker iallafall blanda, liksom ibland prioritera skolan, ibland mig själv, ibland kompisar, ibland honom, träningar m.m! Men i hans värld finns inte det tankesättet riktigt. Utan det är alltid jag kommer sist i alla sammanhang. Skolan först, sen träningar, familjen, kompisar, aktiviteter, nöjen och sist jag!

Det är också nästan alltid jag som tar initiativ till möte, sms, chat eller andra sätt att få kontakt på. Det är jag otroligt less på eftersom det känns som att jag är den enda som engagerar mig i det hela. Han säger att han älskar mig jättemycket och jag betyder allt för honom men just nu känns det där bara som tomma ord.

Jag kanske ska nämna att han hatar att smsa, sitta vid datorn och prata i telefon. Han blir alldeles för rastlös och skiter ofta i att svara för att han inte klarar av den "digitala världen" som han kallar det. Han kan även bara träffas på måndagar eller helger. På helgerna vill han oftast åka hem till sin familj (han älskar sin familj, riktig hemma kille) och på måndagar är han ofta trött efter helgen och en lång skoldag och vill bara ta det lugnt.

Jag vet inte vad jag ska göra.. Han vill nog vara med mig egentligen men han vet inte hur han ska göra för att få mig nöjd även fast jag berättar hur han ska göra för att få förhållandet att fungera. Han verkar inte förstå att det är TVÅ personer man ska ge uppmärksamhet och kärlek till när man säger "ja" till ett förhållande, man är inte längre ensam utan det finns en till i ens liv.

Jag vill att han ska visa mig kärlek, uppmärksamhet och att jag betyder mycket för honom. Jag är jätteglad för hans skull att han kom in på det där gymnasiet och att han vill göra bra ifrån sig. Men ibland måste han verkligen tänka på mig lite! Vårt förhållande kommer rinna ut i sanden annars.

Så frågorna till er lyder:
Vad ska jag göra för att få honom att ta initiativ till saker?, är det någon som befinner sig i en liknande situation och har löst problemet?, Hur gör ni för att få era förhållanden att fungera?, vad är era tips till mig helt enkelt?

Btw.. Tankar på att dumpa finns inte. Jag vill lösa problemet!
Jätte tacksam för svar.

Spana också in:

enhimmelskdrog:

han kanske inte borde ha ett förhållande just nu om han är så upptagen med andra saker.


Jo, den tanken har också cirkulerat runt i mitt huvud. Han kanske inte borde ha ett förhållande eftersom han inte engagerar sig. Men han säger att han verkligen vill försöka men liksom.. Njae, just nu känns det där bara som tomma ord. Han tycker jag är en alldeles för kärleksfull person ibland. Han verkar tycka att träffas mindre än en gång i veckan är mycket men jag tycker det är alldeles för lite! Men ja, jag håller med lite om det du säger.
OF 5:

du får väll prata mer med honom om det då. men som sagt du kan inte tvinga honom.


Jo, jag ska nog det.. Men han blir egentligen jättesårad när jag säger att han är dålig på att prioritera mig ibland. Han är rätt känslig! Och, nej jag vill inte tvinga honom. Jag vill bara hjälpa honom att få vårt förhållande att fungera, jag kanske glömde att nämna att jag är hans första förhållande, att han är uppvuxen med bara bröder och var väldigt blyg för tjejer innan.
Sorry, men det låter inte som att han tycker om dig tillräckligt mycket om han inte bryr sig.
Berätta för honom exakt hur du känner, ändrar han inte sitt beteende så finns det inte mycket mer att göra. Han kan säga att han älskar dig, men visar han det inte så är det tyvärr inte mycket värt.[n]
LinaBlondina:

Han är rätt känslig! Och, nej jag vill inte tvinga honom. Jag vill bara hjälpa honom att få vårt förhållande att fungera, jag kanske glömde att nämna att jag är hans första förhållande


Pendulum:

Berätta för honom exakt hur du känner, ändrar han inte sitt beteende så finns det inte mycket mer att göra. Han kan säga att han älskar dig, men visar han det inte så är det tyvärr inte mycket värt.

Pendulum:

Sorry, men det låter inte som att han tycker om dig tillräckligt mycket om han inte bryr sig.


Mjo, det känns faktiskt som det.. Men varje gång jag säger det (att han inte bryr sig om mig alltså) så säger han direkt att han gör det. Men han verkar inte veta hur han ska visa att han gör det.. :/ Det är väldigt svårt för mig också att få kontakt med honom när han avskyr att sms, chatta och prata i telefon.

Okej, prata i telefon är väl helt okej för honom. Men då är det mest jag som pratar.. Men mitt problem med det är att jag hatar att ringa! Jag hatar att höra signalerna innan man kommer fram, vetskapen om att han kanske inte svarar, jobbigt att på börja samtalet och sedan avsluta det. Jag får liksom ångest! Eller något..
LinaBlondina:

Men varje gång jag säger det (att han inte bryr sig om mig alltså) så säger han direkt att han gör det. Men han verkar inte veta hur han ska visa att han gör det.. :/ Det är väldigt svårt för mig också att få kontakt med honom när han avskyr att sms, chatta och prata i telefon.


Om han inte vet hur man visar att man bryr sig om någon ska man inte vara i ett förhållande. Du kan inte sitta och hoppas att han plötsligt kommer till insikt. Låter som att han är väldigt osäker.

LinaBlondina:

prata i telefon är väl helt okej för honom. Men då är det mest jag som pratar.. Men mitt problem med det är att jag hatar att ringa! Jag hatar att höra signalerna innan man kommer fram, vetskapen om att han kanske inte svarar, jobbigt att på börja samtalet och sedan avsluta det. Jag får liksom ångest


Åk och träffa honom. Hör inte av dig innan, åk bara hem till honom när du vet att han är hemma och våga ställa krav. Han kan inte skicka hem dig när du åkt 2 mil? Du har rätt till det. Han måste ju fatta att ett förhållande måste vara ömsesidigt för att det ska fungera. Ställ honom mot väggen helt enkelt! Vet att det är svårt eftersom han är känslig, men du kan inte ta hänsyn till det jämt.
Pendulum:

Om han inte vet hur man visar att man bryr sig om någon ska man inte vara i ett förhållande. Du kan inte sitta och hoppas att han plötsligt kommer till insikt. Låter som att han är väldigt osäker.


Jo, jag håller med dig.. Men det är ju just det att jag älskar honom.. Jag vill inte förlora honom även fast jag kanske vet att det är just det jag borde göra.. Att göra slut med honom alltså. Jag har försökt att verkligen skita i honom ibland och göra saker jag tycker i kul, till exempel sporta eller vara med kompisar. Men snart är mina tankar hos honom igen och då blir jag sorgsen.. Han förstår inte hur mycket bara ett litet sms där det står "Jag saknar dig <3" kan betyda. Det tar ju bara några sekunder att skicka iväg något sådant!
Pendulum:

Åk och träffa honom. Hör inte av dig innan, åk bara hem till honom när du vet att han är hemma och våga ställa krav.


Lite svårt att göra det.. Jag slutar skolan 16:00 varje dag och han har träning 18:00 och då måste han hinna att äta och sådant innan dess. Sedan tar det ju ett tag att åka dit med buss. Så det känns ganska omöjligt! :/
LinaBlondina:

ite svårt att göra det.. Jag slutar skolan 16:00 varje dag och han har träning 18:00 och då måste han hinna att äta och sådant innan dess. Sedan tar det ju ett tag att åka dit med buss. Så det känns ganska omöjligt! :/


Okej, då förstår jag att det är svårt. Men helgen då?
Nästa gång ni ses tycker jag iaf att ni ska "prata ut".

LinaBlondina:

Jo, jag håller med dig.. Men det är ju just det att jag älskar honom.. Jag vill inte förlora honom även fast jag kanske vet att det är just det jag borde göra.. Att göra slut med honom alltså


Det är klart det är jobbigt, men ibland måste man faktiskt släppa taget hur mycket det än tar emot. Vem vet, han kanske inser vad han gått miste, att han tagit dig för givet, och börjar kämpa då.

LinaBlondina:

Han förstår inte hur mycket bara ett litet sms där det står "Jag saknar dig <3" kan betyda. Det tar ju bara några sekunder att skicka iväg något sådant!


Ja precis! Inga svårigheter alls. Som jag tidigare sagt, prata med honom och händer ingenting: Gör slut. Det är det bästa om du inte vill fortsätta vara i ett förhållande som får dig att må dåligt.
Pendulum:

Okej, då förstår jag att det är svårt. Men helgen då?
Nästa gång ni ses tycker jag iaf att ni ska "prata ut".


Ja, det tycker jag med.. Vi behöver nog verkligen det. Typ sätta oss ner med ett papper eller så. Skriva upp saker vi tycker är bra med varandra och saker vi tycker är dåliga och kan förbättra och sedan komma fram till en gemensam lösning.

Pendulum:

Det är klart det är jobbigt, men ibland måste man faktiskt släppa taget hur mycket det än tar emot. Vem vet, han kanske inser vad han gått miste, att han tagit dig för givet, och börjar kämpa då.


Ja, det kanske finns någon annan därute som bara väntar på mig och vill ge mig den kärleken jag vill ha och behöver för att må bra. Vi har tagit en paus innan men då tog det ett halvår innan vi blev tillsammans igen, det var ett enda långt lidande för mig. Väldigt påfrestande.. :/

Pendulum:

Som jag tidigare sagt, prata med honom och händer ingenting: Gör slut. Det är det bästa om du inte vill fortsätta vara i ett förhållande som får dig att må dåligt.


Ja, det är väl troligen så det kommer att bli.. Prata ut och sedan se vad som händer. Fortsätter det som det gör nu, finns det väl inget annat alternativ än att just göra slut. Men får väl tänka på att det finns många kvar att älska än! [wink]
Min gosse var likadan. Så jag satte mig ner och pratade med honom. Sa vad problemet var, vad jag tyckte vi skulle göra åt det, hur jobbigt jag tyckte det var, osv.
Sedan sa jag att om han inte ändrade sig så skulle jag göra slut. Och det satte fräs på honom! Han ändrade sig direkt och nu har vi det bättre än någonsin.
Så prata med honom och gör slut om det inte blir bättre.
LinaBlondina:

Ja, det tycker jag med.. Vi behöver nog verkligen det. Typ sätta oss ner med ett papper eller så. Skriva upp saker vi tycker är bra med varandra och saker vi tycker är dåliga och kan förbättra och sedan komma fram till en gemensam lösning.


Det låter bra!

LinaBlondina:

Ja, det är väl troligen så det kommer att bli.. Prata ut och sedan se vad som händer. Fortsätter det som det gör nu, finns det väl inget annat alternativ än att just göra slut. Men får väl tänka på att det finns många kvar att älska än! [wink]


Nej precis. Uppdatera sen hur det gick! [y]