Forumet - Problem med homofobi i moskéer

Problem med homofobi i moskéer

2755 0 22
"Den muslimske debattören Mohamed Omar skriver med anledning av detta i en artikel på opinionssajten ”Det goda samhället”: "Jag har under mina år som muslim hunnit besöka ett flertal svenska moskéer från norr till söder. I samtliga har homofobi varit det normala. Jag har hört värre saker än att 'homosexualitet är ett virus'. I ingen moské, jag upprepar ingen, har jag mött en undervisning som tolererar homosexualitet.”

http://www.expressen.se/kultur/gardell-mosken--den-arabiska-garderoben/

Hur kommer det sig då att vänsterfolk nekar till att det finns homofobi bland muslimer? Det är endast kristna och vita konservativa som anklagas för att ha avsky mot homosexuella.

Tar man en titt på homosexuellas rättigheter världen över så är det dessutom som sämst i just muslimska länder och homofobi existerar världen över inte bara i kristna och vita länder:

lgbtmap-2.jpg

gay_rights_map_big.jpg
how-do-lgbt-rights-differ-around-the-wor
the-state-of-lgbt-rights-around-the-worl

https://www.google.se/search?q=gay+rights+in+the+world&espv=2&biw=1920&bih=979&site=webhp&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjvrvf73rPLAhWJYZoKHZBZB9kQ_AUIBigB


https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_by_country_or_territory

Spana också in:


S3ON: Sådant kommer med religion, är väl inget konstigt. Svenska kyrkan och frikyrkorna här är ej heller så pigga på homosexualitet, de har tvingats anpassa sig till samhället, mot sina viljor. 

Svenska kyrkan är vänster.

https://www.svenskakyrkan.se/karlstadsstift/homosexuella-och-svenska-kyrkan
https://www.svenskakyrkan.se/omoss/samkonade-aktenskap
https://www.svenskakyrkan.se/faringso/framlingsfientlighet-och-rasism
https://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=627627
https://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=627628

Frikyrkorna är konservativa.