Forumet - Problem med internet!!

Problem med internet!!

3297 0 16
Jag har comhem, trådlöst, modem. Det är allt jag vet, är oteknisk som SATAN.

Vad gör man om det står såhär när man felsöker, "Anlutningen mellan åtkomstpunkten, routern eller kabelmodemet och internet har kopplats från
Nätverkets gateway kan nås, men Windows kan inte ta emot nätverkstrafik från internet."

Vad gör jag?

Hur återställer man nätverkskort?

Spana också in:

Åtta:

Om jag förstår felmeddelandet rätt så fungerar anslutningen mellan din dator och routern, men routern har ingen uppkoppling. Testa att starta om den. Löser inte det problemet så ring till supporten. Problemet kan vara på deras sida.


Har gjort det massor. Funkar för stunden, men kan slås av tio minuter senare ändå. Får ta och ringa, anledningen till att jag inte gjort det än är att min sambo har alla kundnummer osv.

passaro:

Kontakta supporten, sedan byter du ISP.


Isp?[cute]


tevepro:

Är det trådlöst?


Ja
Fingerprints:

Hur gör man det då snälla du?


Alla trådlösa routrar har en kanal som den broadcastar signalen på. Om alla har samma kanal blir det dålig styrka. Det är vanligt att routrar med fabrikskonfiguration har samma och eftersom de flesta inte mixtrar med routern påverkar det.

öppna kommandoprompten och skriv tracert [adress] (exempel www.dn.se)

då får du reda på ip:n till din router och där ska du logga in. Vet inte vilken modell har så kan inte hjälpa dig med gränssnittet där. Ska finnas en inställning för SSID. Det vanligaste är 1 och 6-7-8 har jag för mig. Bästa är att ta de högre kanalerna för de är minst som broadcastas över det. Hoppas jag skrev rätt för jag kommer ej ihåg allt.
om du inte redan fått en lösning :)

de flesta routrar har ett väldigt litet håll (brukar finnas en figur bredvid). använder du en nål och trycker in i hålet (ca 20 sek) omformaterar du din router. när du gjort det måste du vänta ca 3 minuter. sen försöker du gå in på valfri sida. Det ska nu komma upp en sida som frågar om du vill installera modemet. Nu ska du bara installera om din router. för att göra det behövs användarnamn samt lösenord från din internetleverantör, har du inte det kan du inte installera om routern. Då har du inget Internet alls. När du loggat in ska du välja vilka inställningar du vill installera. jag tror du ska välja PPPoE (eller liknande). nu ska den installera sig själv. om du ändrat dit wifi lösenord tidigare har det nu nollställts.