Forumet - Problem med klockan i windows

Problem med klockan i windows

1094 0 10
Min klocka i windows har fått fnatt och hoppar fram och tillbaka lite som den vill. Jag finner detta ganska störande, eftersom det bland annat påverkar min IM-klient.

Min pojkvän sa att det antagligen var någonting med bios(?) som man inte kan göra någonting åt.

Jag har efter litet googlande försökt synkronisera klockan med diverse ntp-servers men det står bara "ett fel uppstod när operativsystemet synkroniserade med blabla".

Jag tänkte också att man kunde avaktivera klockan helt men hittar ingen sådan inställning.

Finns det något program till windows som ser till att klockan hela tiden visar rätt tid, eller vad ska jag göra?

Spana också in:

Jag har samma problem, i Windows går klockan alltid en timme efter. Har ställt om den hur många gånger som helst och ändrat lite olika inställningar, men problemet kvartstår.

Beror tydligen på att BIOS-klockan (BIOS är det första program som körs, ett program som startar allt annat, kan man väl säga) går fel, och att Windows hela tiden synkar efter den. Vad man kan göra åt det vet jag ej. [sad]
Capture:

Jag har samma problem, i Windows går klockan alltid en timme efter. Har ställt om den hur många gånger som helst och ändrat lite olika inställningar, men problemet kvartstår.


Jo det suger. Min klocka var först 22:05, och nästa gång jag tittade var den typ 21:24 osv. Risk för missöden om inte annat.
Jag ställde om min BIOS-klocka nu. Har dock inte undersökt ifall det fungerar, men det borde det göra.

Starta om datorn, och var redo att trycka på den knapp som det, under uppstarten, står att du ska trycka på för systeminställningar eller liknande. Var uppmärksam för det står inte kvar länge. Det brukar vanligtvis vara F11, F10 eller Delete. Du kommer då fram till en meny där du borde kunna leta dig fram till klockan, och då även ändra den. Det ser ganska olika ut från dator till dator, men borde finnas under någon kategori för inställningar. Ställ om klockan till rätt tid och spara.

Macktorsken:

Ändra till kina.


Varför i helvete då? [confused]