Forumet - Problem med näspiercing

Problem med näspiercing

8327 0 20
För ca. 1,5 månad sedan piercade jag näsvingen (hos seriös piercare så klart) och jag har varit duktig med att tvätta med piercingtvätt och så. För ca. en vecka sedan började området kring piercingen att bli rött och det har sedan igår utvecklats till en liten blodblåsa. Jag bestämde mig för att ta ut piercingen nu ikväll. Är det någonting speciellt jag ska tänka på nu när det ska läka? det verkar inte vara infekterat, för det gör inte ont. Utan det blöder bara. Tacksam för snabb hjälp!

Bild på eländet. Det ser ut som en liten bubbla till formen, och mycket röd till färgen. ca. 1,5-2 mm bred och sticker upp ca. 1,5-2 mm.

piercing näsa.jpg

Spana också in:

Egyptologen:

Är nog ingen fara. Har som sagt varit med om samma sak.
Ta ut smycket och gör om piercingen om du verkligen vill ha den.


Har läst runt en massa och det verkar som att hur många människor som helst har haft problem med näspiercing, så jag vet inte om det känns riktigt värt att ha en. Har aldrig haft några problem med mina andra piercingar liksom ^^

Men jag springer iväg till piercaren i morgon och kollar upp det för säkerhets skull.
isola:

Tvätta med sprit runt om det vätskar. Det funkade för mig när jag hade likande.


Men sprit är väl inte bra att tvätta med? Tänker att det är väldigt uttorkande. jag har tvättat med piercingtvätt iallafall.

Egyptologen:

Har haft tre stycken, men aldrig haft problem. Det är individuellt.
Men ta ut den. Den kanske kan läka, men det är liten chans. I alla fall enligt min erfarenhet. Lika bra att ta bort fanskapet och göra om det.


Tog ut den för drygt 2 timmar sedan nu så ^^
Att ta ut piercingen hjälper knappt, men du kunde tagit kortisonkräm på, då försvinner det direkt. hade också blodblåsa på min förra piercing, tyckte också min förra piercare var seriös. men denna gångven då jag var hos en annan, fan va bra han var istället. jag har slagit mig på näsan hårt nu 3 mån efter jag tog den, badat i badhus 2 ggr med 1 dags mellanrum och den har inte cpat ändå, småslarvat med tvättningen med. brukar tvätta 1gång per dag annars men kör mest varmt vatten nu. har iallafall inte fått en enda röd ful blåsa denna gången, inte heller sårskorpor eller rött runt, lite kanske. men det var i helgen då jag smällde till stackarn..

HM? och hon jag piercade hos i k-hamn jobbar tydligen inte där längre, undra varför [cool]
aja, kortisonsalva hjälper mot sånt. synd du tog ut den, för dom växer ihop jäkligt snabbt. den förra näspiercingen jagh ade ramlade ut i sömnen också med en vanlig sån nässkruv. på morgonen var den totalt igenväxt.
denna har inte ramlat ut, men han böjde till den rejält så den ser ut som ett L istället , pinnen.

måste bara säga att jag är ingen kladdfia som skiter i sin piercing egentligen, slarvar bara nu senare för jag haft den 3 mån o den verkar må bra ändå. men så fort den mår lite dåligt, så tvättar jag den 2-3 ggr om dagen [love]
misfits:

Han jag piercade mig hos har piercat sedan 1995 och är väldigt välkänd, så jag skulle misstänka att jag bara hade otur!


Självklart! De är helt och hållet kroppen som bestämmer. Har man tur är kroppen snäll och låter piercingen stanna och läka fint. Eller så blir kroppen irriterad och inflammerar eller stöter ut [cute]