Forumet - Problem med temperament

Problem med temperament

634 0 10
Kan börja med att berätta att jag var med om ett trauma för 5 år sedan, min mamma dog och jag tog det väldigt hårt, jag var då 14 år, vilket inte heller va den bästa åldern, då jag tyckte livet va dåligt redan innan.. Nu tycker jag att jag kan hantera sorgen och kan känna mig lycklig och nöjd med livet ibland.

Mitt problem är att när jag blir riktigt full, kan jag inte kontrollera mig själv, jag blir skitförbannad för minsta lilla någon säger. Detta har hänt ett antal ggr, kanske 10 ggr, vissa ggr värre än andra.. Jag kan skrika på mina bästa vänner för någon skitsak, har även puttat till dom i mina vredesutbrott..

Jag mår otroligt dåligt över de här och har världens ångest minst en vecka efter.. Jag pratar aldrig om min mammas död och har liksom förträngt de eftersom det känns som lättaste sättet att vara lycklig på. Jag börjar misstänka att de är allt de jag har inom mig som kommer ut när jag dricker..

Någon mer än mig som får högt temperament när dom dricker? Folk kommer nog säga till mig att sluta dricka alkohol, men de vill jag inte heller..

Skönt att skriva av sig och roligt om man får lite respons :) puss och kram
Jag hade ett jävla temperament fram till högstadiet typ. Sen började jag med kampsport och nu har jag, seriöst, inte varit arg mer än ett par gånger på 6-7 år - båda gångerna hade jag druckit en aning för mycket kanske och båda gångerna berodde det på att kompisar blev slagna utan min inblandning, men det hände inte mer än så. Jag vet inte om det berodde på kampsportandet eller för att jag växte upp, säkerligen en kombination. Men att testa på det låter helt klart som en bra idé.
Såhär är det. För det första, drick inte mer än vad du tål. Du är 18-19 år, du kan hantera det om du vill. Du är vuxen, vuxna människor ska inte bete sig så helt enkelt. För det andra så måste du försöka bearbeta dina känslor, vilket sätt som fungerar bäst för dig är svårt att säga. Kanske ska du gå till en psykolog, eller tala ut om din sorg med dina nära och kära.

Spana också in:

sofie_90:

när jag blir riktigt full,


Undvik det.

sofie_90:

Jag pratar aldrig om min mammas död och har liksom förträngt de eftersom det känns som lättaste sättet att vara lycklig på. Jag börjar misstänka att de är allt de jag har inom mig som kommer ut när jag dricker..


Ja, det stämmer.
Jag har också ett jävla temperament när jag dricker. Har inte själv varit med om ett trauma, så det handlar inte om det för min del. Men om man vet att man blir så när man dricker, då bör man ju dricka mindre, eller till och med överväga att sluta dricka. Vet hur det är, man blir skitsur och arg för ingenting och skapar bråk. Det är ju tecken på att ens drickande är allvarligt.

Tänkte fråga dig om du är aggressiv/har ett jäkla humör när du är nykter?