Forumet - pröblem.

pröblem.

422 0 19
Enda sedan jag var liten har vi alltid haft husdjur i familjen. Då var det allt ifrån katter, kaniner och fåglar. Även åtta hästar har vi haft betandet utanför huset.
När morsan dog flyttade jag dock till pappa som då hade en katt.
Däremot avlivades hon för ett par månader sen nu.
Jag mår verkligen jättedåligt av att inte ha djur omkring mig, jag har ju alltid haft det liksom och jag mår själv inte bra psykiskt heller. Jag tror att det skulle nog vara jättebra att ha någonting att hålla på med när jag mår som sämst.
Jag har försökt sagt det till pappa men det är verkligen som att prata med en vägg, det ska inte bli några fler djur.
Jag har dock försökt med allt, katt, hund, kanin, hamster, häst, mus, råtta.. Men ingenting funkar.

Hur ska jag få honom att förstå att jag verkligen behöver ett husdjur?

Spana också in:

creepy:

Säg att du tar allt ansvar själv. Om du har tex två råttor i en bur inne på ditt rum kan ju inte han "störas" av det.
Om du är intresserad av hästar kan du ju försöka hitta en medryttarhäst i närheten


Jag snackade med farsan om råttor, han sa att dom luktar och så var det med den saken. Går liksom inte att diskutera det alls.
Har försökt hittat medryttar/foderhäst.. men det får ju inte kosta nått heller .. ;s
Men fråga om ni kan köpa kaniner och ha i utebur. Då luktar det inget. Och kanske hamster (kanske inte är så mkt och ta i), tror inte de luktar.
Lägg ut en annons på tex blocket eller hastnet.se om att du söker medryttar/foderhäst (om du inte redan har gjort det[smile]).
Om det finns något stall i närheten där du bor kanske du kan gå dit och fråga om du kan hjälpa till med något ibland.
Sjalv praoade jag i ett stall i en vecka. När den veckan var slut sa de att jag kunde komma dit typ när jag vill och hjälpa till. Får också rida ibland (helt gratis[y]). Man lär sig mkt då också.
cillan_:

Hur har du tänkt att det inte får kosta något? En häst lär ju kosta mer än en futtig ridskoleavgift?


kostar ju fortfarande ?
creepy:

fråga om ni kan köpa kaniner och ha i utebur.


jag har sagt det men han har sagt nej till det också.
creepy:

Sjalv praoade jag i ett stall i en vecka. När den veckan var slut sa de att jag kunde komma dit typ när jag vill och hjälpa till. Får också rida ibland (helt gratis).


praoade också i ett stall, dom har ringt typ en gång och sagt att ja kan hjälpa till. (De sa att de skulle höra av sig om de behövde en extra hand).
Men sätt ut en annons någonstans om att du kan hjälpa till i något stall, det måste ju finnas nån som blir glad över lite gratis hjälp[smile].
Skriv ut lite fakta om olika djursorter och ge till din pappa, han kanske tror att det är "värre" än vad de egentligen är. Säg att du kan hjälpa till med saker hemma tex diska om du får ett djur.
creepy:

Men sätt ut en annons någonstans om att du kan hjälpa till i något stall, det måste ju finnas nån som blir glad över lite gratis hjälp.
Skriv ut lite fakta om olika djursorter och ge till din pappa, han kanske tror att det är "värre" än vad de egentligen är


Jag ska försöka. Jag och min kontaktperson försöker nu komma på ett sett att fixa foderhäst. (vi kanske rent av kommer koppla in soc haha [sad]).
woaaaah:

Hur ska jag få honom att förstå att jag verkligen behöver ett husdjur?


öhm
marsvin är fina djur. städar du ofta luktar de inte särkilt mkt heller, om du vädrar då och då också. de kostar inte mycket att köpa in (hej vi har för många du kan få dem billigt) köp hö av en bonde, grönsaker köper man ju ändå hem, och fixa nåt billigt strö och mysiga gostunnlar för lixom max 10 kr. marsvin är inte dyra.
de luktar bara illa om man inte städar så ofta.
de är sociala och kurrar och piper.
man kan åka på utställningar [cute]
jag kan rota upp lite fakta, sen kan han ringa till mamma kanske? hon är ju uppfödare och mkt kunnig [cute] hon brukar kunna vrida marsvinsinnehav till något endast positivt [cute]