Forumet - Programspråk - vilket föredrar du?

Programspråk - vilket föredrar du?

3041 0 75
Den här tråden är till för att vi ska [s]trolla[/s] diskutera och [s]flejma[/s] analysera olika språks för- och nackdelar.

Tala även gärna om varför du föredrar ett givet språk, så blir det en roligare tråd. (Plus att det blir lättare att identifiera och ignorera folk som överhuvudtaget inte vet vad de pratar om.)

EDIT: innan någon smartskalle kommer och besserwissrar sig om att man ska använda rätt språk för uppgiften - det här handlar om vilket språk du tycker bäst om, inte vilket som "är bäst."

EDIT2: om du inte fattar vad det rör sig om, ge då fan i att rösta eller posta i tråden. Ingen bryr sig om att du inte är intresserad.

Image

Spana också in:

Gentlernen:

Ingen bra förklaring, tycker jag. Kan du utveckla?


Själv är jag inte alls hemma på programmering.
Men om jag uppfattat det rätt så kompileras python i realtid och gör det därför platsformsoberoende. Har även hört att det skall vara relativt lätt att lära sig så jag funderar på att ta mig i kragen och lära mig lite python.
Gentlernen:

Python (Du röstade på detta alternativ)


I princip plattformsoberoende (även om man i praktiken ändå måste krånga en del), kompileras i realtid, väldigt enkelt att lära sig, det går snabbt att få saker gjorda då det redan finns en miljon moduler för att göra det man önskar, och blockindentering. [love]

Men om jag ska vara ärlig så har jag endast provat 3 av de språk som tas upp i pollen, så jag vet inte om jag kan påstå att min åsikt bygger på någon sorts utförlig undersökning.
Jag noterar att de som röstat på C++, Java eller Visual Basic inte vågar tala om varför. Vadan detta? Sluta vara fåniga och kom ut ur garderoben nu.

Åtta:

Men om jag ska vara ärlig så har jag endast provat 3 av de språk som tas upp i pollen, så jag vet inte om jag kan påstå att min åsikt bygger på någon sorts utförlig undersökning.


Det är därför alternativet "annat" finns med. Jag försökte ta upp de populäraste, men tyvärr får ju inte ens alla de plats. Hade egentligen velat ha med Perl, Ruby, Lua och Javascript också, men de fick inte plats.

fragetacknet:

erlang inte för att det är det språk jag är bäst på men det är klart roligast att programera i samtidigt som jag upplever att det get mig väldigt lite fel(buggar).


Hur funkar Erlang för mindre applikationer? Vi hade en gräsligt tråkig gästföreläsare från Ericsson som pratade om telefonväxlar och Erlang förra året, och han gav intrycket att Erlang egentligen lämpar sig bäst för den sortens enorma distribuerade system som Ericsson pysslar med.
Gentlernen:

PHP


På tal om PHP, det här är ett felmeddelande jag fick:
Parse error: syntax error, unexpected T_PAAMAYIM_NEKUDOTAYIM, expecting '(' in /home/gentlemen/public_html/eh/func/Reciept.php on line 62


Googlade lite och hittade lite info från wiki:
wiki:


In PHP scope resolution operator is also called Paamayim Nekudotayim (Hebrew: פעמיים נקודתיים‎, pronounced [paʔamajim nəkudotajim])[where's the stress?], which means "twice colon" or "double colon" in Hebrew. It may be helpful to note that in some cases this error may occur when the $ symbol is not included in the use of a variable.