Forumet - projekt arbete

projekt arbete

1713 0 24

Spana också in:

ringbomm:

Jag går sam med inriktning språk/ kultur.
De är just det som är problemet - vad jag skall göra.
Funderar på en bok, men en bok är inte bara att skriva.
Och de kan hända att jag kanske skall arbete med en annan. Projektarbete för två? Eller för en? Krångligt. [confused]


var två mycket enklare kan pusha varandra... läs eran favorit bok av en engelsk författare på både svenska och engelska utvärdera översättningen...
Harpyja:

Det ska vara en ungdomsbok, fantasy, som är baserad på mitt liv. Missanpassning, mobbning, identitetskris osv.


Funderade också ett tag på att skriva om mitt liv. Men efter några tankeställare fick jag för mig att inte göra de. Eftersom att de är allt för personliga saker, enligt mig själv. Och kom på idén att skriva en bok om mitt liv, och vännernas liv. Fast att jag byter ut mina vänners namn till något annat. Till exempel: Nina skulle handla äpplen. (min vän heter Nina i verkligheten) och då byter jag ut Nina till: Eric skulle handla äpplen. och att det som kanske är mina riktiga upplevelser, kanske blir mina vänners i boken. Så att jag är lite anonym, så att säga.

Förstod du hur jag menade?
ringbomm:

Till exempel: Nina skulle handla äpplen. (min vän heter Nina i verkligheten) och då byter jag ut Nina till: Eric skulle handla äpplen. och att det som kanske är mina riktiga upplevelser, kanske blir mina vänners i boken. Så att jag är lite anonym, så att säga.


Ja men man behöver ju inte skriva en självbiografi. Man kan ju skriva en bok som är baserad på ens liv. Jag, som ska skriva en fantasybok, har väl knappast åkt till himlen. Inte ens med flyg.

Oftast tar man alltid andra namn, men oavsett om du ska ha andra namn eller inte så måste du kontrollera med dina kompisar att det är okej att du skriver om dem.
ringbomm:

då skulle jag alltså kunna göra en fotobok om Chile! Men vad gjorde du?


Vi hade en gubbe på skolan som gjorde/band böcker åt oss. Jag fotade, la in bilderna i något vanligt program på datorn, skrev någon mening om varje bild, sedan skrev jag ut dem på skolan (färgskrivare) och sen gav jag alla sidor med papper till gubben (även en bild på framsidan) och han fixade en bok av det. Ni kanske har nån gubbe som fixar sånt på er skola med? Det är bara fråga runt på skolan, jag hade ingen aning om att vi hade det förrän någon lärare påpekade det.