Forumet - prokrastinering - vår tids sjukdom?

prokrastinering - vår tids sjukdom?

1324 0 14
Kul video! Känner igen mig till viss del, som säkert de flesta, men skjuter verkligen bara upp grejer tills dess att det faktiskt påverkar eventuell kvalité på det jag ska göra. Så ska jag lämna in något om en månad börjar jag inte direkt men kanske efter en vecka, inte som vissa typ dagen innan. 

Blir ganska frustrerad och provocerad när andra gör så faktiskt.

Spana också in:

Å andra sidan är det ju ett sätt att skilja agnarna från vetet, så jag kan inte riktigt tycka synd om den värsta sortens prokrastinerare. Klarar du inte av att göra ett bra arbete pga att du skjuter upp allt till sista stund, ja då kanske det inte var "meant to be" ändå liksom. 
mm
Gör allt dagen innan eller timmarna innan det ska vara klart 
srskilt när jag pluggade fö då skumläste ja allt på väg in till tentan o så gjorde ja den o klarade men int mkt som sitter kvar nu efter 2 år elr va de e :P)

o är det int viktigt då gör ja de int alls

fast i arbete så gör ja typ allt direkt o sen sitter o klagar på att ja int har nåt o göra
så brukar sitta o kolla igenom allt nä de int finns nått o gö

:D

Niklas: Å andra sidan är det ju ett sätt att skilja agnarna från vetet, så jag kan inte riktigt tycka synd om den värsta sortens prokrastinerare. Klarar du inte av att göra ett bra arbete pga att du skjuter upp allt till sista stund, ja då kanske det inte var "meant to be" ändå liksom.
vad menar du med att det då inte är "meant to be"? vilka är de värsta sortens?

Little Richard: Gör allt dagen innan eller timmarna innan det ska vara klart 
srskilt när jag pluggade fö då skumläste ja allt på väg in till tentan o så gjorde ja den o klarade men int mkt som sitter kvar nu efter 2 år elr va de e :P)
gu! hur klarade du det, trycka undan ångesten och kraven och ba göra det? utan att ge upp och känna "äeh det är ingen idé, tar det på omtentan?"

Tickstart: Den där jävla apan alltså.
ja fy, den har övertag om mitt liv totalt. fruktansvärt svårt att bryta.

Kudhos: Prokrastinering + väldigt mycket "noise" från omvärlden försvårar det för individen att fokusera på att utveckla sig själv
har du varit där? eller upplever du det här nu me? hur ter det sig?

seasaw: gu! hur klarade du det, trycka undan ångesten och kraven och ba göra det? utan att ge upp och känna "äeh det är ingen idé, tar det på omtentan?"
Vet inte :S Fett med ångest över att jag inte pluggat alls och rädsla över att inte lyckas. Känna "äsch jag ger upp" redan innan jag försökt, då det inte är någon idé. Men att jag ändå får skyhög koncentration när jag börja få panik över det! Tog in allt väldigt lätt, var en av de som fick högsta betyg på nästan varje tenta. Men eftersom jag alltid haft svårt att komma ihåg saker i längden så kändes det som ett stort djävla fail av mig att inte lägga ned mer tid på det. Hade bara en omtenta och det var för att jag missade den :d

Dock var jag dålig på det praktiska pga var så djävla obekväm med andra människor att jag inte riktigt vågade ta plats när man hade möjlighet till att sitta med fysiska enheter osv. Och jag klarade inte av de muntliga redovisningarna... bara ett par stycken där man var i grupp och någon annan snackade lol. Så failade några av dom  o gav upp -_-

:)