Forumet - Propaganda

Propaganda

2264 1 20
Hej. Tror detta är rätt kategori för min fråga, men har egentligen ingen aning :/

Hur som helst, har fått en uppgift i svenska/bild/so (något konstigt samarbete) om att rita en bild och skriva ett, ENDAST ETT, ord till det, och på så sett efterlikna propaganda.

Om du skulle göra propaganda, vad skulle du göra det om då? Och hur skulle du formulera det med ett kraftigt ord, och rent på bild?
Isotop:

rita lite araber som beter sig dumt och en svensk flagga som brinner sen skriver du "framtiden"


Vet inte om du var seriös eller inte, men jag tycker att idén var jättebra. Även om det kanske inte är något jag skulle göra propaganda om känns det som det skulle passa till uppgiften. Dock består min klass till större delen av araber (hehe) och jag tror inte att mina vänner skulle uppskatta detta. Inte min lärare heller, och det är ju hon som sätter betygen...
Men tack ändå, fast att jag inte vet om det var på allvar [bigsmile]

Spana också in:

Jag är väldigt intresserad av propaganda. Kan länka lite inspiration av posters med bara ett ord.

Image

Nazitysk propaganda om USA.

Image

Sovjetisk propaganda som uppmanade folk att sluta dricka så mycket. (Het är då ryska alfabetets sätt att skriva Niet vilket betyder Nej)

Kan länka massa massa annat bra med fler ord om du vill.

Typ denna, som är min favoritaffisch någonsin.

Image
Isotops förslag är faktiskt bra även om det är för en dålig sak, för att ge exempel på propaganda är det nästan bara bra. När något så destruktivt blir ett så starkt budskap/bra bild. Det visar på kraften i det hela och hur man vinklar och förenklar saker för att stöda sin egen agenda. Ärligt talat så är det klockrent.