Forumet - Proteinpulver?

Proteinpulver?

665 0 1

Okej, först och främst: Jag är en total nybörjare - ha tålamod med mina (antagligen) korkade frågor!

Bakgrundsfakta:
Någon form av semi-vegetarian sedan tre år tillbaka, äter fisk och kyckling även fast jag egentligen på sikt vill utesluta detta med. Gastric Bypass-opererad (magsäcksförminskning) sedan ett år tillbaka. Håller inte på med någon form av träning - alls.
Tjej, 19 år gammal för övrigt.

Har sedan ungefär 2 månader tillbaka märkt att jag inte längre går ner i vikt, trotts att jag har ~20kg kvar till normalvikt. Har också märkt att efter de helger jag varit hemma hos moder har jag tappat 0,5-1 kg varje gång och det enda jag kan komma på som är annorlunda där mot här är att jag äter onyttigare = mer kalorier.
Har även räknat lite snabbt och får det till att jag ligger mellan 800-1500 kcal/dag, men genomsnittet är väl 1200 skulle jag tro vilket jag fått påpekat är för lite.
Är dålig på det här med proteinkällor med, äter mest frukt och riskakor eller knäckebröd.. typ.

Min tanke var nu att dagligen försöka få in extra protein i form av proteinpulver och inte detta genom att ersätta något av mina mål utan snarare lägga till ett extra mål, då höjer jag ju kaloriintaget lite med tänkte jag?

Lite frågor då:
-Proteinpulver baserat på soja - är det likvärdigt med det som är ägg- eller mjölkbaserat? Vill helst hålla det vegetarisk/veganskt om möjligheten finns.
- Måste man dricka pulvret som shakes (vill helst inte, känns som om det borde smaka lika hemskt som bantningsshakerna) eller kan man ha det i mat som typ.. gröt och sånt? 
- Vad för sort bör man satsa på? Som inte är snordyrt men för den del inte skit. Vart köper man sånt här?
- Hur mycket bör man få in dagligen?
- Proteinpulver är väl egentligen tilltänkt om man tränar, vilket jag ju inte gör, så finns risken att jag GÅR UPP i vikt istället?

Eh.. ja..

Spana också in:


Angelbites: -Proteinpulver baserat på soja - är det likvärdigt med det som är ägg- eller mjölkbaserat? Vill helst hålla det vegetarisk/veganskt om möjligheten finns.
har hört att det är äckligare. och något dyrare. 
Angelbites: - Måste man dricka pulvret som shakes (vill helst inte, känns som om det borde smaka lika hemskt som bantningsshakerna) eller kan man ha det i mat som typ.. gröt och sånt?
jodå, man kan slänga i en skopa i havregrynsgröten. blir ca asgott. 
Angelbites: - Vad för sort bör man satsa på? Som inte är snordyrt men för den del inte skit. Vart köper man sånt här?
jag brukar köra på nån random vassle och kasein bara. body science, fx och smartsupps är billigt och ganska gott. hur det är med soja vet jag inte. 
Angelbites: - Hur mycket bör man få in dagligen?
Jag brukar sikta på totalt 200g protein om dagen. Antar att om du inte tränar eller nåt så runt 60 kanske. Googla.

Angelbites: - Proteinpulver är väl egentligen tilltänkt om man tränar, vilket jag ju inte gör, så finns risken att jag GÅR UPP i vikt istället?
Ja.