Forumet - Proteintillskott

Proteintillskott

4041 0 40
Tjena!

Tänkte köpa mig en burk med proteintillskott i form av pulver för att testa om det går att effektivisera min träning på gymmet lite mer.

Jag undrar därför om någon har ett bra exempel på proteintillskott man kan köpa? Alltså ett pulver som ger bra resultat och man inte mår dåligt av. Gärna från gymgrossisten, eftersom jag är medlem där.

Spana också in:

Jerkix:

Proteintillskott? Pratar du inte om så kallade "muskelökningspulver" och "måltidsersättare" m.m nu? :)


På min proteintillskottsburk står det "rekommenderas inte till pers undrr 18" i alla fall. Vet ej hur det är med det andra.

Antagligen beror det väl på att man fortfarande växer då, eller nått, jag vet inte. Men det är alltid bra att ta de lugnt och inte överdosera med tillskotten. Käka mer mat i stället.
Du är för det första bara ett barn. Du borde inte hålla på med tillskott OM du inte äter som du ska.
Det vill säga i det här fallet ca 5-6 ggr om dagen.
3 måltidet och 2-3 mellanmål. När du gör det och känner att du inte kan äta mer och endå behöver MER proteiner för att bygga muskler. Då kan du använda tillskott. Annars tänk inte ens tanken. [mad]

Jag har tränat i några år, ett måste pga jobbet. Så har lite erfatenhet i alla fall och kan ge dig lite tips. Har även 2 PT som vänner på sats där jag tränar bland annat.
Dom båda äter sjukt mycket varje dag och dom båda äter proteintillskott och annat. Men dom båda tränr också ca 5 ggr i veckan och har tränat i många många år.

Sattsa på att äta bra mat! Det borde räcka för en som dig, så länge.
Shackleby:

På min proteintillskottsburk står det "rekommenderas inte till pers undrr 18" i alla fall. Vet ej hur det är med det andra.


Så står det ej på min. Jag var själv iväg och köpte burken, och de sade att den var okej för personer under 18 år. Den vanliga doseringen är dock 1-3 gånger per dag (oavsett om man tränar eller inte), men jag kommer endast att ta en dos efter träning.
MikaelH:

Du är för det första bara ett barn.


Hihi, jag föredrar att kalla mig själv för ungdom dock. :) Men i och för sig har jag ett par föräldrar, därför måste jag vara ett barn. Du också!

MikaelH:

Du borde inte hålla på med tillskott OM du inte äter som du ska.


Som jag sade i ovanstående inlägg, jag kommer att köra med en mycket liten dosering, för återhämtningens skull.

MikaelH:

Men dom båda tränr också ca 5 ggr i veckan och har tränat i många många år.


Jag tränar minst 4x2-3 h i veckan (alltså tränar jag cirka 10 h i veckan)
JKNUG:

Nej


Jo, det är det visst det. Vad skulle annars den vanligaste anledningen till att folk köper det vara menar du?

JKNUG:

det är som sagt oftast helt onödigt om man har en någorlunda bra kost. Att köpa ett pulver för några hundra varannan månad är oftast inte ekonomiskt.


Om man inte har ett behov av extra protein är det såklart onödigt, men då är det ännu mer onödigt att köpa mer kött.
z i n:

Jo, det är det visst det. Vad skulle annars den vanligaste anledningen till att folk köper det vara menar du?


För de tror man behöver det? 1-1,5 g protein per kroppskilo räcker. Sedan talar jag mest till nooben, trådskrivaren här och jag tror inte han behöver proteintillskott, han är 16, har hormoner och mammas mat, stfu and grow!