Forumet - Protester mot trängselskatten

Protester mot trängselskatten

415 0 12
Som de flesta västsvenskar säkert vet är det tänkt att en avgift ska tas ut av bilister som rör sig i Göteborgs-området.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%A4ngselskatt_i_G%C3%B6teborg

Detta är ett beslut som inte uppskattats särskilt mycket av många. Speciellt med tanke på hur dyrt det redan är att köra bil och med tanke på hur Västrafik lyckats bli hatade på grund av sitt nya betalsystem och annat.

Protester förekommer, till exempel har det bildats ett nytt lokalparti och Nordisk Ungdom genomförde den 14 mars en mindre protestakti​on utanför moderaten Jan Hallbergs hus.

Frågan är om politikerna kommer bry sig om vad folket tycker. Vad tror ni? Hjälper det att protestera, eller kommer de ändå köra över folket?

Spana också in:

nationell socialist:

miljövänliga bilar


Tyckter de borde fokusera sig på bättre filter än mindre CO2 [ops]
Eller främst förbättra kollektivtrafiken så bilar kan fasas ut i största möjliga utsträckning.
nationell socialist:

lille medborgaren


Äh, det är inte direkt så att dem inte får tillbaka pengarna + att det får folk att använda mer kollektivtrafik.

Synd bara att den ofta är fail
makarooner:

Tyckter de borde fokusera sig på bättre filter än mindre CO2
Eller främst förbättra kollektivtrafiken så bilar kan fasas ut i största möjliga utsträckning.


Med tanke på oljepriser och den begränsade tillgången till olja, borde bensin och dieselolja fasas ut helt så fort som möjligt. Det gäller bara att ta tag i skiten och inte låta storföretagens intressen styra hela tiden.
makarooner:

Äh, det är inte direkt så att dem inte får tillbaka pengarna + att det får folk att använda mer kollektivtrafik.

Synd bara att den ofta är fail


Jaså, får folk tillbaka pengarna som betalas? Dessutom är ju kollektivtrafiken i Sverige ett skämt.
makarooner:

Inte direkt men du vet hur det är med skatter

typ sjukvård n stuff


Frågan är ju dock om det medborgarna får tillbaka verkligen är värt att betala för. Får vi verkligen så mycket renare luft och minskad trafik tack vare trängselskatt? Nej, det kommer vi inte få. Kanske en liten minskning ett tag, men i det stora hela innebär det bara att de som måste åka in och ut i GBG och STHLM får det ännu sämre ekonomiskt, samtidigt som fordon och fabriker i hela världen spyr ur sig avgaser och som sagt, kollektivtrafiken är inte ett bra alternativ i dagsläget.

Dessutom är det en mycket allvarlig sak att politikerna skiter i vad folket tycker. Något som kanske är ännu mer allvarligt är att få visar vad de tycker.
makarooner:

De som bor där har det bäst ekonomiskt bäst i landet också


Jag bor inte så långt ifrån GBG och jag kan lova dig att många som bor i och runt staden knappast har det så bra ekonomiskt.

"- Fattar sossarna och miljöpartiet hur vanliga familjer kämpar för att få vardagen att gå ihop? Sluta göra det ännu jobbigare och dyrare att kunna sköta jobb och familj, skriver signaturen ”Karin”.
Flera av dem som är mot trängselskatten är boende på Hisingen.
- Jag som bor på Hisingen, innanför ringen, tvingas ju att få betala 60 kronor x 30 dagar = 1 800 kronor per månad extra då jag har ärenden och vänner utanför, skriver läsaren ”Lasse”."
http://gt.expressen.se/nyheter/1.1862087/94-procent-ar-emot-trangselskatten