Aviseringar
Rensa alla

Psyket självmord


Joddn
Ämnesstartare

Hej, jag har haft självskadebeteende i 4-5 år nu. Det har gått så långt att jag planerat när, hur o var jag ska begå självmord. Jag vill verkligen dö, det känns som den enda utvägen. Men på nått sätt har jag aldrig testat med att få hjälp. Jag känner att om hjälpen ej funkar då kan man ta sitt liv för då finns de ej någon mening att ens försöka. Därför undrar jag om jag skulle kunna bli inlagd på psyk? eftersom jag vet att jag ej skulle kunna tillfriskna hemma tyvärr. Vad är kortaste tiden o vad är den längsta man ligger inne? Måste det vara allvarligare för att få ligga inne? Man tar ju ändå upp plats osv. 


   
Citera

Hej!

Under svåra och jobbiga perioder i livet är det inte ovanligt att få tankar på självmord. Man orkar inte leva och ser ingen lösning på sina problem. Det är ett tecken på att man behöver hjälp.

Ett första steg kan vara att du kontaktar Mind.se Självmordslinjen, antingen via chatt eller mail. Du kan också ringa Nationella Hjälplinjen på nummer 1144 – de erbjuder ett samtalsstöd och de som svarar är socionomer, psykologer och psykiatrisjuksköterskor med erfarenhet av att ge stöd. Via dem kan du högst sannolikt få råd och information kring att bli inlagd eller att helt enkelt få hjälp samt information!

Du kan även skicka in en fråga till vår Stöd & Svar-panel, men då tar det lite längre tid att få svar, eller höra av dig till din lokala ungdomsmottagning (umo.se) där du kan få komma i kontakt med en kurator. Behöver du akut hjälp, kontakta närmaste psykiatriska akutmottagning eller ring 112!

Vi låser tråden då vi inte har möjlighet att hålla koll på den just nu och inte vill riskera ogenomtänkta och provocerande inlägg från andra medlemmar.

Det finns hjälp att få, depression går att behandla och tankar på självmord förändrar sig över tid. Livet kan bli bättre, kram!


   
SvaraCitera