Forumet - psykiska diagnoser

psykiska diagnoser

986 0 19

Spana också in:

soimpolite:

hur funkar det när man söker jobb måste de veta om man har en diagnos? skillnad på vad det är? typ om man har schizofreni eller depression?


Varför analysera det? Sök jobb undrar de så undrar det och då säger du. Även om du har en diagnos behöver du fan ett jobb, herregyud. Du behöver inte skämmas över att ha någon psykisk sjukdom. Att du gör ett bra jobb är det som räknas.
ADRENALIN:

Sök jobb undrar de så undrar det och då säger du. Även om du har en diagnos behöver du fan ett jobb, herregyud. Du behöver inte skämmas över att ha någon psykisk sjukdom. Att du gör ett bra jobb är det som räknas.


var du som antog att jag är psykiskt sjuk, har diagnos på det och söker jobb.
soimpolite:

var du som antog att jag är psykiskt sjuk, har diagnos på det och söker jobb.


Va? jag talade inte om dig din egocentriska människa. Jag talade ur ett objektivt synsätt, jag tänkte rent hypotetiskt om det fanns en människa i den sittsen du beskrev. Jag använde ordet DU istället för MAN utan att reflektera djupare i varför.

Get a life.
soimpolite:

du kanske skulle ta tag i din ilska istället för att ut den på främmande människor på nätet

poängen är ju att det gäller för ngn i den situationen. jag är inte i den situationen. alltså hjälper det inte mig.


Ilska? har ingen ilska ;)

Jo men jag är helt med dig! Att starta en tråd med en väldigt intressant frågeställning i är rikitgt givande, speciellt när ämnet inte rör en själv det minsta.... :)

Ha ett bra liv
soimpolite:

men de borde ju ha rätt att veta om man har t.ex. svår schizofreni? var går gränsen? :S


klart de inte kan ta reda på det och självklart är du inte skyldig att säga det,precis som alla fysiska diagnoser.

dock tror jag inte att man är så förmögen att jobba eller ens söka jobb om man lider av svår schizofreni.
Min mamma (jag frågade henne för två sek sen), som jobbar med att anställa folk, säger att man inte kollar om någon har en psykisk sjukdom och att det snarare är konstigt om någon hade skrivit det i sitt cv.

Sålänge personen som söker jobbet vet att hen är kapabel till att jobba trots sjukdom och tar ev. medicin regelbundet så finns det ju ingen nödvändighet att berätta.
soimpolite:

var 1 svar som hjälpte


Jaha? så om jag ber polare om hjälp med t ex matten, men ingen lyckas hjälpa mig förutom den 10:nde som försöker så betyder det att jag inte ska vara tacksam mot de 9 st föregångarna som FÖRSÖKTE hjälpa mig?

Det är välviljan man ska vara tacksam över.... Folk som du skrämmer mig.