Forumet - Psykolog: Vurmen för mångkultur ett skuldkomplex

Psykolog: Vurmen för mångkultur ett skuldkomplex

462 0 16
För intet så lång tid sedan raderades en mycket klarsynt artikel skriven av Maj Grundmo på Newsmill, utan omsvep och krusiduller skrev hon en sanning jag aldrig läst en kvinna skriva tidigare, all heder åt henne!

Här kommer en litet omgjord artikel från Friatider, artikeln blev snabbt bortplockad men finns som tur att beskåda på flera sidor.

Nå, vad tycks?


Psykolog: Vurmen för mångkultur ett skuldkomplex

”Vurmen hos den svenska makteliten för den tveksamma mångkulturen måste bottna i ett skuldkomplex där ett flertal försvarsmekanismer är aktiva,” skriver psykologen Maj Grandmo på Newsmill idag. Hon ställer därmed en välbehövlig diagnos på 40-talisterna och PK-eliten. Något som de sedan länge gjort sig förtjänta av.

I en debattartikel på Newsmill idag konstaterar leg psykolog Maj Grandmo det som många redan vet: Att Sverige är förlorat och förstört och att det mesta beror på införandet av det mångkulturella samhället.

Men varför infördes det? Grandmo går till botten med de psykologiska processer som den genomsnittlige före detta 68-aktivisten, eller ”batikhäxan” om man så vill, brottas med i sitt inre. För trots att feminismen, socialliberalismen och mångkulturen skapat så mycket elände, död och lidande överallt i landet så är det fortfarande de här människornas fasta övertygelse att det de skapat är det bästa och godaste som finns.

Varför?

Ta dagisreformen till exempel. På 60-talet hade vi mammor som kunde vara hemma med sina barn i Sverige. Idag är sådant näst intill olagligt. Här finansierar vi mångkultur nämligen och då måste ju mammorna ut och jobba och ”ta ansvar”, under förevändningen att det handlar om kvinnors frigörelse.


När båda föräldrarna jobbar lämnas barnen in på dagis, ett slags förvaringsanstalt i Alva Myrdals anda. Barnen blir vilsna och otrygga över att splittras upp i så många ”uppfostrare”. Svenska barn mår i ett internationellt perspektiv ovanligt psykiskt dåligt. I andra länder varnar man för att ta efter det svenska exemplet.

Och vi har det onekligen sämst. Maj Grandmo skriver:

Och så på detta: invandringen. Från sjuttiotalets början till idag, har Sverige tagit emot bortåt 1,5 miljon nya invånare. De senaste åren har invandringen legat på c:a 100.000, mestadels anhöriginvandrare. Den internationella solidariteten innebar alltså att vi har infört svängdörrar in i landet. Intressant nog så sammanfaller byggandet av bidragssamhället med denna extrema befolkningstillökning. Man kommer ofta från länder i Mellanöstern, majoriteten är muslimer. Asylskälen är ofta mer än tveksamma, man tar sig hit via människosmugglare och betalar bortåt 100.000 kr för en resa hit. Inga fattiglappar således. En frapperande del av dessa människor kommer aldrig in i det svenska samhället. Mindre än 50% går och lär sig svenska på SFI. Man bildar egna enklaver där man lever i stort sett som man alltid har levt, bara lite mer strikt, eftersom man tenderar och bli mer fundamentalist än i hemlandet. I vissa grupper, t ex irakier och somalier är arbetslösheten 70-80%. Lärare på skolorna med mycket invandrarbarn hävdar att dessa inte har den minsta lust att bidra med en fena till det svenska samhället. Istället åtnjuter man frukterna av 40-talisternas idealsamhälle. Media frossar numera i hur ”frustrerade” invandrarna är på det svenska samhället och att man tar ut det hela genom att bränna ner förorterna. Invandrare i både första, andra och tredje generationen är för övrigt kraftigt överrepresenterade i brottsligheten, särskilt då vålds- och sexbrott. Att Sverige har så hög brottslighet nu mot förr är i mycket ett resultat av 40 års import av improduktiva multikulti.

Spana också in:

Sming:

nna ner förorterna. Invandrare i både första, andra och tredje generationen är för övrigt kraftigt överrepresenterade i brottsligheten, särskilt då vålds- och sexbrott. Att Sverige har så hög brottslighet nu mot förr är i mycket ett resultat av 40 års import av improduktiva multikulti.


Right on the money.
Denna invandring har satt både den svenska välfärdsstaten och den svenska bostadsmarknaden fullständigt ur spel, hur skall dessa system kunna fungera när 1,5 miljoner människor skall ha förtur för att de är invandrare?

Svenskar diskrimineras ju fan i sitt eget land och våra politiker låtsas som att det är kanon med massinvandring, trots att det är uppenbart att svenskar inte vill ha hit dem.
Tycker det är sjukt att politikerna kan vara så verklighetsfrånvända.
Det är inte rasistiskt eller ens fel att påstå att vissa kulturer INTE klaffar.

Det är viktigt att göra skillnad på invandrare och invandrare. Arbetskraft och kompetens, människor med västerländska värderingar och utbildning,dessa har god chans att passa in. Men vissa folkgrupper , av olika anledningar passar bara inte in i sverige. Det blir kulturkrock och konflikt.

Hela invandringen är fel från första början. Sverige skulle behöva göra om,och göra rätt!

Ett land behöver invandring, utländsk kompetens är bra. Men 1,5miljoner varav många är krigsskadade/inavlade/extremistiska/fientliga mot västvärlden.. jag vet inte,det känns inte som majoriteten är "utländsk kompetens" så mycket som det är utländska problem bara.

För det måste man inse, att många som kommer hit är krigsskadade eller har andra sociala och psykiska problem. Hur kan man ärligt tro att dessa skall integreras i svenska samhället ,helt problemfritt? krävs lite mer än en SFI kurs och mona sahlins jävla ansikte.

Behövs en utvärdering för vad sverige klarar av,och vad sverige vill ha. Därefter kan man ta emot människor som har störst chans att klara sig här. Kommer man från ett muslimskt land eller mellanöstern så bör man i första hand fly till ett likasinnat land enligt mig. Precis som jag skulle välja att fly till ett västerländsk land om sverige gick åt helvete (vilket kanske händer?).

Det är ej meningen att samhällen skall blandas alltför mycket. Och jag pratar inte om ras osv, det har inte med det att göra. Samhället är en människas identitet. Alla samhällen är olika och vissa är väldigt olika. Historien har visat att när två helt olika samhällen möts så blir det konflikt. Samhällen kan lära av varandra, men det sker inte genom tvångsmässig kulturkrock. Politiker säger gärna att sverige har så mycket kultur och kunskap att lära av mellanöstern, men jag vet inte det.. Vi ligger en sisådär 2000 år frammåt i social utveckling, och bör snarare ta avstånd ifrån sämre värderingar. Och sämre utveckling. Tolerans i sverige verkar gå hand i hand med Idioti.
stentuff:

Det i sig hindrar inte oss ifrån att kämpa för att bevara svensk kultur och svensk identitet.


"Svenskarna måste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tillbaka."
"Min uppfattning är att alla som bor i Sverige är svenskar – därför att vi bor här, därför att vi andas alla samma luft, för att vi är alla del av samhället."
"Men det är det där att man alltid ska stämpla något som typiskt svenskt, och då menar man ofta istället för den som är invandrad. Och det som är svenskt förändras ju hela tiden, beroende på vilka människor som bor och lever i Sverige, eller hur?"

Alla vill inte vara 'oss'.
Jag är ganska säker på att jag ska flytta till ett annat nordiskt land, helst Danmark då det är varmare, för man orkar ju inte med noob Sverige nu som går åt helvete. Skulle aldrig låta mina barn växa upp här, för stor risk att bli misshandlad och våldtagen..

Nej, när jag har pengar så blir det farväl Sverige, vi kanske ses igen när vi har bättre politiker :)