Forumet - Psykoser, typ, eller

Psykoser, typ, eller

1480 0 27
Satt och diskuterade hallusioner med min påg här om dagen, då han får rätt många när han har en sådan period. Plus detta, är han extremt paranoid och en gnutta aggressiv (när tillfället kommer).

Förvisso lider han väl inte av det, förutom när det är hemska illusioner och han är fullt övertygad om att denna figur/figurer kommer att mörda honom.

Eller som när han får för sig att människor kan läsa hans tankar. En gång klev han av bussen och gick hem för att han var övertygad om att människorna på bussen kunde läsa hans tankar och att de visste om att an visste det.

Jag söker väl ingen diagnos direkt, men jag undrar om någon annan har liknande, och om det kanske beror på stress eller en traumatisk upplevelse eller om det helt enkelt någonting som kommer av sig själv.

Han knarkar inte. En viktig fakta.

[tard]

Spana också in:

ajyprah:

och han är fullt övertygad om att denna figur/figurer kommer att mörda honom.


ajyprah:

En gång klev han av bussen och gick hem för att han var övertygad om att människorna på bussen kunde läsa hans tankar och att de visste om att an visste det.


Antingen så luras han för att han vill vara intressant, eller så behöver han verkligen hjälp. Detta är ju paranoia på riktigt.
ajyprah:

Fast han skäms typ, eller något. Jag tror inte att han vågar det, för att de kanske inte tar honom på allvar. Han tycker om att skämta bort saker.


det är ju inte bra. såna grejer kan väl vara rätt allvarliga. han borde verkligen skaffa hjälp. försök prata med honom