Forumet - Public service-poll

Public service-poll

157 0 20
Dan_the_ironman:

tveksam. (Du röstade på detta alternativ)


asså tycker att det är bra att de finns, men tycker att det isf ska vara skattefinansierat. Och dessutom ser jag inte varför de ska håll på och visa massa bajstråkig underhållning, i alla fall inte som man är tvingad att betaa för osv.

Spana också in:

Dan_the_ironman:

tveksam. (Du röstade på detta alternativ)


Jag gillar public service i allmänhet, men samtidigt känns det vettlöst att alla ska behöva betala 2-3k per år bara för att de har en skärm med en tv-mottagare i sig, oavsett om man faktiskt brukar den till det eller ej. Samtidigt förstår jag ju varför det inte är skattefinansierat. Så jag vet inte hur man skulle kunna göra det på ett bättre sätt. Jag vet bara att jag inte är nöjd med hur det fungerar i dagsläget.
Dan_the_ironman:

Hela poängen med att det inte är skattefinansierat är så att de inte kan bli bestraffade av makthavarna för att de rapporterar negativt om dem.


ah det är iof en poäng kanske.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Men fortfarande så känns det fel att tvingas betala hutlösa summor för att finansiera tråkig tantunderhållning, ser inte vad det har för plats i public service alls. Det enda som är bra med public service är en relativt oberoende nyhetskälla, vill de lägga alla sina pengar på annat får de finansiera det på andra sätt tycker jag.
mynona:

Tanter hör väl också till den publik som ska betjänas av public service? Och tanter är nog mer noga med att betala än de som inte får någon vidare service av public service.


ja, och då får väl de betala för den om de vill. ser bara inte underhållning som något som är så viktigt för samhället, att det ska vara lag på att alla måste betala för den.
Dan_the_ironman:

Inte i dess nuvarande form (Du röstade på detta alternativ)


Konceptet i sig är bra. Dvs en statligt driven TV som syftar till att förmedla (sina) samhällsprogressiva idéer till sitt folk.

Men som det ser ut nu så ställer jag mig allt mer negativ. Den förmedlar inte vad jag ser som samhällsnyttiga ämnen utan har på senare tid lagt oförtjänt mycket tid åt antirasism och feminism (med inriktning på queerteorier och normupplösande).

Att namnet sedan är missvisande är en sak i sig.
Dan_the_ironman:

Nej (Du röstade på detta alternativ)


Huvudsakligen för att det känns "påtvingat", att man antingen är tvungen att betala för något man inte använder, eller att man måste ljuga sig ur det.

Sen tycker jag personligen visserligen också att 95% på SVT och SR är tråkigt jävla gubbskit. Det gör mig inte ens nyfiken. Inte ens lite. Det är så sjukt sällan det faktiskt går en bra film på SVT...

Och kombinerar jag huvudanledningen med den andra anledningen så blir det tummen ner.

Btw, fälldes inte både SVT och SR för partiskhet i någon dokumentär som visats nyligen?

[love]