Forumet - Puddingen var täckt med mögel

Puddingen var täckt med mögel

486 0 34
Image

Familjen Laxström köpte hem färdig vaniljpudding för att fira sonen Nikos 19-årsdag. Den blev inte som de tänkt sig. Mamma Christinas vaniljpudding var fylld av brunaktig mögel - trots att bäst-före-datum går ut i oktober.
-Det var fruktansvärt, säger hon.


Familjen Laxström i Uppsala såg på söndagen fram mot att fira sonen Nikos 19-årsdag ute på den varma och sköna radhusterrassen. Först vankades tacos, sen smarrig efterrätt i form av färdig pudding. Åtta förpackningar, fyra choklad och fyra vanilj, hade precis inhandlats på ICA-MAXI stormarknad i Uppsala. Men när mamma Christina, 39, drog bort flärpen och satte ned skeden i en vaniljpudding fick hon kväljningar - puddingen var nämligen grön-blåaktig av mögel och helt oätbar. Detta trots att det stod ”18.10.07” på bäst-före-datum och att förpackningen var hel i affären.

Kan få fyra nya
-Det kändes hemskt otrevligt och tråkigt att se när jag ville njuta, det var jätteäckligt, säger Christina. Besviken stack hon i väg till affären för att få en förklaring. Där fick hon beskedet att hon kunde få fyra nya puddingar för besväret. En klen tröst, liksom att fem andra nyöppnade förpackningar var felfria.
-Det här skulle ju bli en speciell dag när Niko fyllde år. Vanilj var hans favorit. Det minsta man kan begära är en riktig ursäkt, säger Christina Laxström uppgivet.

”Kan inte dubbelkolla”
På affären slår personalen ifrån sig.
-Vi kan ju inte dubbelkolla alla förpackningar men det måste bero på leverantören, säger Johan Rosén, ställföreträdande butikschef.

Kommer ni att be familjen om ursäkt?
-Ja om hon kontaktar oss, självklart, säger Johan Rosén.
Pappa Ari, 54, tycker att händelsen är förskräcklig.
-Det känns fruktansvärt, säger han.

http://www.expressen.se/Nyheter/1.770391/puddingen-var-tackt-med-mogel

Spana också in: