Forumet - punkmusikens historia

punkmusikens historia

799 1 9
Hej! Håller på med ett skolarbete om musik, och jag har valt att skriva om punkmusiken eftersom den verkar ha väldigt mycket historia bakom sig, man ska alltså berätta hur den musikstilen kanske påverkat andra stilar, hur den utvecklats osv!

Så om ni vet lite om punkmusiken vore det super! Hittar inte så mycket som jag har användning för på google, så tänkte att man kan ju alltid kolla här om någon vet? [y]
Den utvecklades i diverse garage och källare på 60-talet och var helt enkelt en sämre (in)/spelad variation av dåtidens rock och popmusik.

I mitten på 70-talet uppstod Punk som en egen musikstil, med helt annan attityd och teman som ett sätt att casha in på ungdomens sökanden efter allt som är svårt och farligt. Det i sin tur ledde till genuina punkare som diggade anarkism och gjorde musik med lite av en "alla kan"-attityd osv. och är vad vi idag förknippar med ordet punk.

Spana också in:

jazz - chuck berry - elvis - beatles - rolling stones - bob dylan - the who - led zeppelin - diverse garagerock - the doors - velvet undeground - the stooges - mc 5 - Can - NEU! - the ramones - patti smith - david bowie - sex pistols - the clash - black flag ......osv......

släng in lite om andy warhol och pablo picasso, CBGB's, anarkismen och dadaismen