Forumet - Purpose of life !

Purpose of life !

743 0 50
Vill någon vara med i min undersökning ? Undrar vad folk tycker om en föreläsning som heter Purpose of life av Khalid Yasin. Han berättar om vad muslimer anser vara meningen med livet. Det skulle vara jättesnällt om ni kunde lämna riktiga kommentarer

Endast LjudFiler
del 1 . http://www.kalamullah.com/Khalid%20Yasin-/CD%201.mp3
del 2 . http://www.kalamullah.com/Khalid%20Yasin-/CD%202.mp3
del 3 . http://www.kalamullah.com/Khalid%20Yasin-/Part%202%20CD%201.mp3
del 4 . http://www.kalamullah.com/Khalid%20Yasin-/Part%202%20CD%202.mp3

Videofil
http://www.kalamullah.com/Khalid%20Yasin-/Khalid%20Yasin%20-%20The%20Purpose%20o...


Tack så mycket.. Snälllaaa behöver minst fem kommentarer på denna föreläsningen!!! Det skadar nog inte att få veta vad muslimer anser vara meningen med livet ändå.. :)

Salam!

Spana också in:

ApgBlogg:

jo men det finns typ tusen olika biblar så kristna kan inte komma överens om vad som e den riktiga bibeln ens


men islam är annorlunda? bah, det är ändå bara ännu en sekt av judendomen.
sedan tvivlar jag på att shia- och sunnimuslimer har samma åsikter i frågan, likadant med fundamentalister jämfört med de som töjer på reglerna.
iosib:

shia- och sunnimuslimer har samma åsikter i frågan, likadant med fundamentalister jämfört med de som töjer på reglerna.


Jo för det finns bara en Koran, det är det som är ett mirakel. Sen så klart det finns olika slags uttövare i religionen, som med alla religioner. Det handlar mer om okunskap. Men alla känner ju samma mening med livet, att dyrka Gud osv.

Shia och Sunni som är de största uppdelningarna inom Islam beror endast pga olika uppfattningar när det gäller vem som skulle vara khalifa(typ ledare) efter Muhammed (Saw), och det är grunden till splittringen. Shia ville att de skulle vara Muhammeds(saw) kusin och Sunni ville det skulle vara den som Muhammed(saw) sade det skulle bli.

Men alla som studerar islam, och lär sig vad islam är, blir det som kallas för sunni, då det är den rätta vägen. Gillar inte att säga sunni osv, men tyvärr måste man det för att folk ska veta var man tillhör.. Iaf, alla som studerar islam, finner att det finns bara en väg att gå, det finns bara en väg till Paradiset, och det är genom att följa Koranen och Sunna(Profeternas lära), utan att lägga till eller ta bort någonting ur religionen.

På det sättet är islam annorlunda för om man pluggar islam så finner man bara samma svar överallt, det finns inte olika biblar eller sånt. Det är splittringar pågrund av att folk inte studerar, pågrund av att de vill göra som sina förfäder osv..
ApgBlogg:

Det är splittringar pågrund av att folk inte studerar, pågrund av att de vill göra som sina förfäder osv..


all religion är skitsnack, att studera eller inte studera skitsnack gör ingen skillnad [tired]

det hela är fortfarande bara sekter, för mig är det skit samma ifall man är kristen, muslim eller scientolog, det hela är bara till för att fördunkla ens sinne.
sedan har jag ingen emot religiösa, folk utan verklighetsuppfattning finns överallt, men att kritisera andra religiösa uppfattningar för att ens egen är "den enda sanna" tycker jag är löjligt.
Är det inte muslimer som mantrar samma ord i sina böner varje dag? Att upprepa inlärda böner är inget Gud lyssnar på. Det blir innehållslöst för man talar inte från sitt hjärta.

Jesus Kristus, som erkänns som en Guds profet även av miljontals icke-kristna, förklarade hur Gud ser på att man ständigt upprepar samma böner. Han sade: ”När ni ber, säg då inte detsamma om och om igen, alldeles som folk i nationerna gör; de föreställer sig nämligen att de skall bli bönhörda därför att de använder många ord.” (Matteus 6:7)
Misael:

Är det inte muslimer som mantrar samma ord i sina böner varje dag? Att upprepa inlärda böner är inget Gud lyssnar på. Det blir innehållslöst för man talar inte från sitt hjärta.


Det är sant att man inte bara ska be för att be. Att man måste ha närvaro och hjärtat med sig. Men det är inte riktigt så det är..

När man ber de fem obligatoriska bönena så ber man alltid samma öppningskapitel, det första kapitlet i Koranen. som går såhär:
I GUDS, DEN NÅDERIKES, DEN BARMHÄRTIGES NAMN
Lov och pris tillkommer Gud, världarnas Herre,
den Nåderike, den Barmhärtige,
som allsmäktig råder över Domens dag!
Dig tillber vi; Dig anropar vi om hjälp
Led oss på den raka vägen -
den väg de vandrat som Du har välsignat med Dina gåvor; inte de som har drabbats av [Din] vrede och inte de som har gått vilse!


Nu, så bara för att man läser denna som öppning varje bön, så ska man inte ta detta som bara en bön. För detta är Guds ord, Koranen är Guds ord. Och att säga Guds ord är det bästa man kan göra typ. Allt Gud säger är sanning och eftersom vi muslimer följer vad Profeten Muhammed(saw) lärt oss, så gör vi detta. Efter detta kapitlet, så kan man läsa ett annat kapitel ur koranen som man vill. Och efter sin bön kan man ju be hur man vill och om vad man vill.

Muslimer ber mycket, och menar det dem säger om de är rätttrogna.


Misael:

Han sade: ”När ni ber, säg då inte detsamma om och om igen, alldeles som folk i nationerna gör; de föreställer sig nämligen att de skall bli bönhörda därför att de använder många ord.”


Detta gör inte muslimer. Det finns vissa som kan överdriva i sina religösa handlingar som går runt i ring och säger typ "Allah" i en timma kanske. Detta är inte heller accepterat inom Islam. Och även om nu Jesus(as) verkligen sa detta, då man inte kan lita hundra procent på dagens bibel, så väger Guds ord tyngre än Jesus(as) ord. Gud sade i Koranen att vi skulle följa Guds alla sändebud, och Muhammed(saw) är det bästa sändebudet, det sändebudet som har alla religiösa egenskaper som alla förra sändebud hade. Med Muhammed(saw) och Koranen (Guds ord) blev alla världsreligioner äntligen fullbordat. Med Islam, finns inga motsägelser och inga funderingar. Finns inte ett enda fel i Koranen[love]
ApgBlogg:

vi muslimer följer vad Profeten Muhammed(saw) lärt oss, så gör vi detta.


Alla profeter innan Muhammed hade uppenbarelser och samtalade direkt med Gud vid olika tillfällen. Det gör aldrig Muhammed. Ingen annan religion dyrkar en profet så som muslimerna gör. Man riktar mycket av koncentrationen på vad Muhammed säger. Inte vad Gud säger.

ApgBlogg:

Finns inte ett enda fel i Koranen


[rolleyes] Varför är du inte ute och dödar dom som inte tror på islam för då?
bambon:

Tyvärr vi är inte vikingar !!


Inte jag heller. Å andra sidan står det faktiskt i koranen att Muhammeds svärd var aldrig torrt, dvs det var blött av blod väldigt ofta. Låter det som en kärleksfull handling? Eller t ex att han tyckte att om man inte ville konvertera till islam så kunde man lika gärna döda denne personen? Det rimmar illa med det kärleksfulla budskapet Gud och hans riktiga profeter predikade om. Det fimns säkert uppriktiga muslimer som inget annat vill än att tjäna Gud, men inte genom att förespråka att man ska döda dom som vägrar ta emot islam.

Du och alla andra muslimer får gärna för mig hålla på med det ni gör, så länge det inte innefattar mord på andra människor som inte vill bli muslimer och med tanke på hur islamstyrda stater fungerar så... näe, jag tror bestämt inte att islam är Guds väg.
Misael:

Du och alla andra muslimer får gärna för mig hålla på med det ni gör, så länge det inte innefattar mord på andra människor som inte vill bli muslimer och med tanke på hur islamstyrda stater fungerar så... näe, jag tror bestämt inte att islam är Guds väg.


Du vet bara det lilla stycket " Muhammed svärd var aldrig torrt" Men du vet inte varför det var torrt. jo det var torrt för att Muhammed Krigade för att skapa fred för de fattiga och och förtryckta.

Nästa gång skriv inte nåt du inte vet !