Forumet - pyskologi & filiosofi a

pyskologi & filiosofi a

348 0 20
Beror sig på vad du har för lärare, men min uppfattning är följande:

Psykologi; Prov och en fet bok att lära dig på nolltid. Väldigt många termer och beteenden att lära dig. Vad man lär sig har man ingen direkt nytta av alls, men du får läsa b-kursen som du kommer ha användning för.

Filosofi; Först prov och teori om stora filosofer. Sedan flum i tal och tanke.

Spana också in:

puckoboll:

så jävla oinspirerande[n]


Är rätt säker på att min lärare var dålig, då andra som läst kursen har sagt att den var givande.

puckoboll:

vad till exempel?


Jag kommer inte direkt ihåg så mycket, har lagt det bakom mig. Men som exempel så fick vi veta vad det heter beroende på hur många människor som är på en plats.

Som sagt, helt onödig fakta.puckoboll:

Jonnybravo91: Först prov och teori om stora filosofer. Sedan flum i tal och tanke.
inte b-kursen då med andra ord. TRÅK


huh?
puckoboll:

känner mig allmänt icke intresserad av filosofi och kmr således nog inte läsa b-kursen :p


Se inte filosofi som ett ord. Vad jag fått höra får du helt nya begrepp på livet och tänker i helt nya banor. Väldigt givande ska det vara.

Det är också ett lättare betyg än psykologi.
Jag tyckte att filosofi A & B var väldigt intressanta och givande kurser. Delen om formell logik i filosofi B var även relevant när jag lärde mig programmering.

Det kanske beror på vad man har för lärare, men jag tyckte då inte att någon av kurserna var speciellt flummiga. I alla situationer där man diskuterade någonting var man tvungen att ha någon typ av logisk uppbackning bakom sina argument, eller på annat sätt kunna stärka dem - så på vissa sätt tycker jag t.o.m. att de var mindre flummiga än många andra samhällsvetenskapliga kurser jag läst.

Psykologi däremot fann jag otroligt oinspirerande, men jag tror att det berodde på att jag hade en fruktansvärt dålig lärare.
puckoboll:

hm, tror mycket beror på vilken lärare man får i såna allmänt betraktade "flum-ämnen" [smile] fint att den bara är på 50 p iaf!


Jo, förslagsvis så kan du kolla upp vilka lärare det är, när de undervisar i filosofi och gå dit och snacka med någon random elev om läraren efter att de slutat.
Psykologi är jätte kul! :D jag ska läsa b-kursen i trean! Man lärde sig svaret på massa saker som man undrat över förut osv. Men jag vet inte riktigt varför de andra inte tyckte om psyko. Kanske beror det på lärare, kanske beror det på hur mycket man är redo att lägga ner tid pluggmässigt... Jag tyckte inte det var så mycket plugg och det som man läste satte sig på hjärnan direkt. Och kurserna är INTE flummiga :P