Forumet - Quit facebook

Quit facebook

1249 1 24
Hej! Igår så avslutade jag mitt fb-konto pga att den sidan har haft en negativ inverkan på mitt sociala liv. Jag har blivit lite av en så kallad "SAP" (Socially Awkward Penguin) som det så vackert heter samt att jag i allmänhet är väldigt kritisk gentemot sidan (framför allt den s.k "tidslinjen"). Så jag undrar om det är fler därute som antingen har tagit bort sitt fb-konto eller funderar på att göra det, och isf utav vilken anledning?

Spana också in:

Chibibbi:

Tycker snarare att det verkan tvärtom. Kommer lättare i kontakt med människor genom facebook.


Det var vad jag ursprungligen brukade tycka men efter att jag hade en fb-fri vecka i december så kom jag till insikt att jag i stort sett nästan slutat konversera med folk på dagarna, fb tillfredställer ens behov av att socialisera sig. Slutet på den veckan så blev jag iaf lite mer social än vad jag var innan. Så jag hoppas att detta skall få en vändning så att man mer blir en s.k "socially awesome penguin" istället! hehe
Chibibbi:

Har använt facebook i fyra år. Har aldrig upplevt det på det sättet.


Jag tror nog det kan vara en väldigt individuell fråga. Jag vet att sidan inte påverkar negativt på precis alla men på en del så gör det det och jag vet flera som håller med om att det faktiskt tar över mer och mer av ens vardagliga liv. Men om du inte ser något problem med det så är det bara att fortsätta facebooka, man lever ju ett (till stora delar) fritt land. [y]
Mattias94:

Jag vet att sidan inte påverkar negativt på precis alla men på en del så gör det det och jag vet flera som håller med om att det faktiskt tar över mer och mer av ens vardagliga liv.


Javisst, så kan det givetvis vara. Hoppas du lyckas lösa din facebook-awkwardness. Lycka till. [y]
patrick bateman:

använder det väldigt, väldigt, väldigt sällan


patrick bateman:

1 timme sammanlagt under en vecka.


Woot?, Tycker själv det låter en bit mer än "väldigt, väldigt, väldigt lite", jag tycker jag är inne ganska "normalt", går in någon minut ett par ggr per dag för att checka meddelande och scrolla igenom andras inlägg lite snabbt, totalt runt 5min per dag.. Termen "normalt" är dock ganska relativ, Hur länge sitter folk på facebook om dagen egentligen?
Zsasz:

Woot?, Tycker själv det låter en bit mer än "väldigt, väldigt, väldigt lite", jag tycker jag är inne ganska "normalt", går in någon minut ett par ggr per dag för att checka meddelande och scrolla igenom andras inlägg lite snabbt, totalt runt 5min per dag..


haha okej det ligger nåt i det, jag gör inte ens det. jag kollar fb för att se om nån sagt nåt och lite nyheter och det är inte ens 5 min och det är inte heller varje dag.
Zsasz:

Hur länge sitter folk på facebook om dagen egentligen?


flera timmar eller så. kan ta min lillebror som ex som inte stänger ner fb en enda gång under dagen typ. är inne i skolan oavbrutet och även hemma oavbrutet