Forumet - "Ancient Aliens" - fick vi hjälp av aliens?

"Ancient Aliens" - fick vi hjälp av aliens?

1456 0 17
Jag har fått upp ögonen för en dokumentärserie från 2010 kallad Ancient Aliens. Den undersöker teorin om att vi tidigare blivit besökta av utomjordingar och att de hjälpt oss att bygga de egyptiska pyramiderna och annat.

Inte ens dagens forskare kan komma med solida teorier om hur pyramiderna har byggts eller vilka redskap som använts. Många mystiska gåtor tas upp i serien som inkluderar de stora stenarna vid Påskön, några slags antika flygplatser och kartor som visar Arktis långt innan världsdelen var upptäckt.

Även för de inte tror att Aliens besökt oss (jag vet inte om jag tror det heller) så kan denna serie vara intressant ändå. Jag har endast sett de två första avsnitten hittills, ska kolla in de andra också inom kort.

Pilotavsnittet:Första avsnittet:

Spana också in:

Pluppe:

Inte ens dagens forskare kan komma med solida teorier om hur pyramiderna har byggts eller vilka redskap som använts


So? Vi har på typ 40 år utvecklat teknik som bara gick att drömma om för 40 år sedan. Den beräkningskapacitet som datorerna hade som satte människan på månen finns nu i en vanlig ipod, och det är bara 40 års utveckling...

Är det så konstigt att människor för länge sedan, som hade ett par 100 år på sig att lista ut hur man staplar sten?
Pluppe:

de stora stenarna vid Påskön


Detta är dock bevisat att det snarare rör sig om människor som har bosatt sig på ön/fått skeppsbrott på ön, och inte kunnat ta sig tillbaka till fastlandet, varpå dem senare dog av svält. Detta förklarar varför ön var obebodd när man först upptäckte den under modern tid. Statyerna kan enkelt förklaras som en primitiv gudastaty, såna har samtliga kulturer.