Forumet - "Bränna" en iso till ett USB-minne?

"Bränna" en iso till ett USB-minne?

3095 0 17
Det finns ju programvara för att kopiera en iso-fil till en cd-skiva så att cd-skivan fungerar bara genom att stoppa i den i en riktig cd-enhet, på samma sätt som en iso funkar när man mountar den.

Men jag undrar om det finns någon metod att få ett USB-minne att agera på samma sätt som iso-filen eller cd-skivan, utan att använda Daemon Tools eller liknande. Så att USB'n helt enkelt kommer upp som en cd-enhet med skiva i om ni förstår.

Anledningen är så enkel som att min fader är ovillig att installera Daemon Tools på hans dator och jag vill kunna använda iso-filer på den.

Tack på förhand! [bigcheers]

Spana också in:

Nevon:

Vilket operativsystem talar vi om nu? Det går ju att göra boot-bara USB-minnen, så då torde det väl gå att göra så som du vill också.


Just ja, glömde jag säga. Windows XP.

filulilus:

Men du får tjata lite eller installera det i smyg


Asch, det är främst min lillebror som vill ha funktionen, och dels kan jag inte installera det (är inte administratör och min fador är datorkunnig) och dels vill jag inte lura honom.

Han har inget emot att jag eller min bror använder forna iso's, det är Daemon Tools han inte vill ha. Han hade inget emot att vi brände det på CD-skivor och använde, men en del av filerna är för stora, och vi är för fattiga för att köpa DVD-er.
Stringburka:

Hur fungerar det


Jag skulle gissa dd if=/home/stringburka/porr.iso of=/dev/sdb, men googla lite för att vara säker.

Stringburka:

går det att köra i windows


Tror inte det. Du får nog ladda ner en linux-live-cd och köra från den. Det är trots ansträngningen bättre än att ladda ner något skit-shareware till Windows, tycker jag.