Forumet - "Feministiskt Initiativ vill tvinga muslimska länder att bli sekulära"

"Feministiskt Initiativ vill tvinga muslimska länder att bli sekulära"

1027 0 40
Fria Tider skriver följande:

:

Publicerat 31 juli 2010 kl 07:56
Ska ett lands lagar få bygga på religiösa grunder? Det anser inte Feministiskt Initiativ.

Alla svenska riksdagspartier välkomnar ett framtida Sverige där islam och dess principer får ökat inflytande. Till och med HBT-lobbyn i form av RFSL är av denna åsikt.

Feministiskt Initiativ å sin sida vill stoppa religionens frammarsch, inte bara i Sverige, utan i hela världen.

Ställer sig bakom Sverigedemokraterna

F! identifierar, likt Sverigedemokraterna, islam som ett patriarkat där kvinnor kommer till korta. Ett land som styrs av muslimska lagar måste fördömas starkt av alla länder som kallar sig demokratiska, menar man i ett pressmeddelande.

- Religion i alla dess former används ofta som ursäkt för att fortsätta begränsa människor och tvinga dem att acceptera förtryck. Religion ska inte vara lag.

- Religionens inflytande över staten måste bort i hela världen.

”Måste få konsekvenser”

F! kräver att patriarkala muslimska länder tilldelar kvinnor lika värde, slutar med religiös lagstiftning och att stena folk till döds. Om så inte sker hotar man i pressmeddelandet med att ”konsekvenser ska finnas mot dem som inte lyssnar”.

Tidigare i veckan klargjorde RFSL:s förbundsordförande Ulrika Westerlund att man sätter munkavle på sina medlemmar och hindrar dem från att yppa kritik mot islam.


Länk till Fria Tider: http://www.friatider.se/feministiskt-initiativ-vill-tvinga-musli​mska-la​nder-att​-bli-sekulara

Länk till Feministiskt Initiativ: http://www.feministis​​ktinitiativ.se/artiklar.php?show=955

Spana också in:

Kakaoxo:

Arazoid: F! kräver att patriarkala muslimska länder tilldelar kvinnor lika värde, slutar med religiös lagstiftning och att stena folk till döds. Om så inte sker hotar man i pressmeddelandet med att ”konsekvenser ska finnas mot dem som inte lyssnar”.
lol lycka till


Gudrun Schyman kan ju åka till Iran och försöka ordna upp ett valmanifest där borta och mingla lite som sossarna gjorde på pride.
Kakaoxo:

Arazoid: Gudrun Schyman kan ju åka till Iran och försöka ordna upp ett valmanifest där borta
aa men vilken modig kvinna!! de kmr säkrt att lyssna på henne!


Ahmadinejad brukar vanligtvis göra sig hörd och fördöma både det ena och det andra som händer långt utanför Irans gränser. Bara en tidsfråga innan ordet sprider sig dit.
FreeWay89:

Intressant. Första gången jag hört Fi ens ta upp ämnet om Islam vilket de vägrat tala om innan.


Precis. Aldrig hört en feminist klaga på Islam innan. inte ens privat. Dom har bara stämt in i allsången och klagat på den allt mer omfattande "Islamofobin". Det finns inget fel om islam i sig. Varje gång något prassel sker rör det sig om undantagsfall osv osv. Man borde ju tycka att deras kritik mot invandrare och muslimer skulle hagla då det sätter käppar i hjulen för deras egna intressen.

Men detta utspelet kom på tok för sent, och det ger dessutom ingen trövärdighet till varken Schyman eller F! som haft många år på sig att ta ståndpunkt i ämnet.
Stringburka:

Kanske beror på att ni bara lyssnar på feminister när de säger saker ni inte håller med om?


Njae jag håller med dom till viss del.
Det är som när England och Usa strider tillsammans med Sovjet under WW2. De må ha samma mål men i slutändan har alla sin egen agenda.

Feministerna i detta fall gör samma misstag som de flesta feminister gjort tidigare, då det enbart handlar om kvinnan som ska ''befrias'' från gamla traditioner och synsätt.

Jag håller med om att islams syn på människor är snedvriden och förlegad, men för feminismen handlar detta enbart om kvinnan. Därför stödjer jag dom inte för än de bedriver äkta jämställdhetsarbete, inte deras ''tolkning'' av vad jämställdhet är.