Forumet - "Förorterna brinner"

"Förorterna brinner"

2260 0 72
Nintendo:

Alltså, de attackerar nätverkstekniker också.


Skitungar...

DeathOrGlory:

Satt precis och funderade på det.


Skitungar...

kvasi:

tror du att de egentligen bryr sig?


Det är ju typ det jag undrar, jag vet inte?!Dold text: Skriver kanske lite konstigt just nu, men har två marsvinsungar i famnen som är lite knasiga.[cute]
fistforfight:

Känns som om dem skapar rasism tyvärr... "De där jävla kamelfösarna är ju helt vilda och ociviliserade"


Ja, den risken finns. Men precis som kvasi säger så är det här nog ett ganska irrationellt handlande fött av frustration. På samma sätt som hur många (svenskar som invandrare) skulle smälla till någon som stöter på ens flickvän. Det kommer inte göra situationen bättre, annat än att man får utlopp för sin vrede. Tvärtom blir man troligen utslängd från krogen och riskerar att hamna i finkan.

kvasi:

hur kunde jag få för mig att någonsin försöka lämna dig?


Du är lite självdestruktiv tror jag [blush]
Nej, nog med OT, fy mig [smile]

Spana också in:

fistforfight:

Nja men samtidigt ser du ju sällan sånt här liksom i Lidingö...


"Strax före klockan halvtre natten mot söndag fick polis och räddningstjänst larm om en brand i en stor villa på Lidingö. ... Polisen rubricerar tills vidare händelsen som mordbrand, vilket tyder på att man tror att branden var anlagd. Området är nu avspärrat i väntan på utredning." (april 2009)

"Det var strax före klockan 17 som kvinnan öppnade ett paket i sin lägenhet på Lidingö. Paketet exploderade med en kraftig smäll och kvinnan skadades och en brand uppstod i lägenheten. Kvinnan skadades på ben, händer, bål och ansikte. Hon kunde dock ta sig ut ur lägenheten själv." (april 2008)

"Ingen kommer att ställas till svars för de ouppklarade attentaten mot idrottsanläggningar i Stockholm och Göteborg förra året. ... Bara två av dem är uppklarade: mordbranden mot Lidingö tennishall och det planerade attentatet mot statyn Människan och Pegasus på Millesgården." (juli 1998)

Jag ser inte det så jätteofta i min förort heller, men det händer. Man kan ju inte jämföra hela Sveriges alla förorter med Lidingö, och det är möjligt att det är vanligare i förorten. Men det händer även i "finare" stadsdelar.
Imoon:

håller på med ockupationer, demonstrationer och liknande


hahaha, ja, då har vi ju den skyldige här då, case closed.

Imoon:

Nödvändig kommentar.


ja?

Imoon:

i artiklarna


men va fan. det e väl bara att gå ut å snacka med ungarna? det är ju inte direkt så att de bits. jag skrattar varje gång jag läser en sån artikel, betongbarn som jag är. det är lite "vi mot dom liksom", jo, men jag har hört det själv. man försöker sätta ord på det och så lägger journalisten orden i munnen på ungarna. det är inget uttänkt från ungarnas sida, det är ingen egentlig frustration. "kan ni inte kasta en sten mot den där polisbilen, så får vi lite tuffa bilder? ja, sådär, bra. igen? tack!"

det är en konflikt för media, skapad av media, något man kan tjäna pengar på. har ni någon gång funderat på vad aftonbladet skulle tjäna pengar på om all världens problem plötsligt blev lösta? huh, hemska tanke...
herr_nilsson:

ah Det är uttråkade ungdomsgäng, sådana här problem har alltid funnits. Just nu är det bilar, förut har man tänt eld på skolor och innan det var det sopstationer. Har inget med vi mot dom eller invandring eller något sådant att göra.


Visst har sådana här problem alltid funnits, men sådana här typ av problem har nästan alltid kommit från nedre delen av samhällsklasserna. Och jo, det har mycket med det att göra.

Och att förklara olika typ av sådana här händelser som "uttråkade ungdomsgäng" och inte försöka se var i problemen ligger i är bara idiotiskt om man nu vill få stopp på det. eller så är man bara arrogant. Pick your chioce.KamikazeTomten:

Motborgare gillar nog dom killarna


Släng dig i väggen.[zzz]
passaro:

och inte försöka se var i problemen ligger


Ja, jag glömde det. Vänsterrörelserna, från rödsossar och vänster ut, är självklart också beroende av de här aktionerna. Det är bränsle i deras politiska kamp för en samhällsomstörtande revolution och införandet av "patriarkatets diktatur" eller var det "proletariatets"?

I vilket fall är det de som inte lyckats kapitalisera på samhällets nuvarande struktur som väntar i kulisserna på att få ta över och själva frossa på befolkningens bekostnad. Då är invandrare, hemlösa, unga och arbetslösa bra att ha som slagträn i debatten. Inte för att man bryr sig om dem, men för att kunna flytta fram sina egna positioner.
DeathOrGlory:

Du verkar gilla dem ifall man tittar på din bild :pp


Mina idoler.herr_nilsson:

a, jag glömde det. Vänsterrörelserna, från rödsossar och vänster ut, är självklart också beroende av de här aktionerna. Det är bränsle i deras politiska kamp för en samhällsomstörtande revolution och införandet av "patriarkatets diktatur" eller var det "proletariatets"?


Nu är du bara löjlig. Är väl så när man inte har något annat att säga.

Btw, sossar står inte för en samhällsomstörtande revolution. Läs på.