Forumet - "Jag är inte rasist, men...

"Jag är inte rasist, men...

5936 0 109
... jag tycker nog ändå att vi borde strypa åt invandringen lite." Jag förstår inte vad det är med dylika påståenden som gör att hyckleriradarn får utslag hos många människor. Det är fullt möjligt att inte ha några rasistiska baktankar med viljan att försöka förhindra destruktiva följder av invandringen och kulturkollisionen som mångkulturen helt klart i många fall innebär. Personer som har så känsligt kalibrerad hyckleriradar brukar även hävda att människor är lika värda. Man kan undra var de får alla dumheter ifrån.

Spana också in:

Hovnarren:

Det är fullt möjligt att inte ha några rasistiska baktankar med viljan att försöka förhindra destruktiva följder av invandringen och kulturkollisionen som mångkulturen helt klart i många fall innebär.


Svårt att förstå.

Hovnarren:

Personer som har så känsligt kalibrerad hyckleriradar brukar även hävda att människor är lika värda.


Känsligt för dig ja. Det där är väl ändå något de flesta, eller i alla fall väldigt många tror?
Matilda1988:

Det sägs väl helt enkelt för att undvika eventuella anklagelser om rasism. Inleder man sitt yttrande med det har man en bra sköld mot påhopp.


Ja, det sägs antagligen därför, men jag menade mer att hacka på reaktionerna på det. Det kan ju vara en helt och hållet logisk sats, utan spår av hyckleri. För övrigt gillar jag nog inte ens begreppet hyckleri. Alla är hycklare, vare sig de vill det eller ej.
Hovnarren:

Ja, det sägs antagligen därför, men jag menade mer att hacka på reaktionerna på det. Det kan ju vara en helt och hållet logisk sats, utan spår av hyckleri. För övrigt gillar jag nog inte ens begreppet hyckleri. Alla är hycklare, vare sig de vill det eller ej.


Jo, den spontana reaktionen man kan få av många är ju irriterande, men jag tycker mig ändå ana att invandrarfrågan är mindre tabubelagd än vad den var för ett par år sedan. Jag upplever även en sådan utveckling hos mig själv. När jag var tonåring (och mindre klok och starkt influerad av ung vänster) så ville jag också gärna förenkla all kritik av invandring till rasism. Jag antar att det är frestande att göra det eftersom det är ett så slagkraftigt påstående som är tänkt att ställa motparten mot väggen och få honom/henne att skämmas, medan man samtidigt själv framstår som demokratins väktare [bigsmile]
word[y]

Tycker det är sååå roligt att vi sätter invandrare på ett och samma ställe, eftersom det är billigast så. Men har vi inte råd att blanda dom i vårar samhälle, varför ta in dom?
Sådana områden som Fittja, Rosengård eller Angered har fått en sådan dålig stämpel, eftersom det är där den gruppen av människor hamnar.
Allt för att Sverige ska få ett fin "image" för omvärlden? [rolleyes]
Hur mycket ska denna "image" kosta?

rääätttt dumt... tööcker jag...[n]

Sen får jag tillägga att dom 2 poliserna som var under Rosengårds "festen" som gjorde rasistiska utal, känns lite överdrivet. Ofta man har andra tankar i huvudet när man var där? [confused]Dold text: (Jag hade nog inte haft sommarängar i mina tankar iaf)
Dom tänkte högt helt enkelt[y]
Hovnarren:

... jag tycker nog ändå att vi borde strypa åt invandringen lite."


Invandrare är helt ok, det är flyktingarna som är problemet. Personligen tror jag att alla de pengar sverige lägger på flyktingar skulle göra betydligt större nytta om de investerades i deras hemländer så de kunde stanna kvar där istället.

Varför kan inte Sverige vara som Norge, Finland, Danmark, Canada eller Australien? Varför måste just Sverige ta emot ALLA? Dessutom är det ju så hemst att de som kommer till sverige ofta är de som filtrerats bort av andra länder på vägen från problem områden. Vi får så att säga bottenskrapet hit, de med lägst utbildning, högst brottsbelastning och störst psykiska problem.

Jag är inte rasist, jag har inga problem med anra kulturer eller andra folk. Mitt problem ligger i mängden som kommer hit, typ 10% av befolkningen på 10 år. Det är ju helt sjukt! Välkommen till Södertälje och Rosengård..
Hovnarren:

Det är fullt möjligt att inte ha några rasistiska baktankar med viljan att försöka förhindra destruktiva följder av invandringen och kulturkollisionen som mångkulturen helt klart i många fall innebär


Förstår det. Är ju en belastning ekonomiskt OCH av att dom inte integreras tillräckligt.

Speciellt om vi ska ta folk med problem, då måste man ju se till att vi inte belastas, vi som redan bor här.
Hovnarren:

Det är fullt möjligt att inte ha några rasistiska baktankar med viljan att försöka förhindra destruktiva följder av invandringen och kulturkollisionen som mångkulturen helt klart i många fall innebär.


Absolut, men så är inte fallet i Sverige idag, tyvärr.
Ta exemplet med Gunnar Sandelin, som efter denna artikel kallades för Sverigedemokrat, rasist, främlingsfientlig etc. Och det är inget unikt fall, nästan alla som väljer att ifrågasätta invandringspolitiken blir stämplade på samma sätt.
Observator:

Och det är inget unikt fall, nästan alla som väljer att ifrågasätta invandringspolitiken blir stämplade på samma sätt.


Allt detta beror på att socialisterna blivit desperata. De märker att folk lessnat på att det invandringspolitik förstört stadsdelar och hela städer. Då slår socialisterna ifrån sig kritiken genom att använda rasiststämpeln.