Forumet - "Lilla Stjärna" av John Ajvide

"Lilla Stjärna" av John Ajvide

266 0 11
En berättelse om utanförskap. Om unga tjejers utsatthet. Om idoldyrkan driven till sin spets och en uppfostran som går åt helvete, mildt uttryckt. Jag måste säga att detta är John Ajvides mest välskrivna roman som skildrar dagens samhälle så naket och äkta att inget längre är otänkbart. Inte ens ett blodbad på Allsång På Skansen - i direktsändning.

Ett spädbarn hittas övergivet i skogen och växer upp hos en fd svensktoppartist i en källare. Där utvecklar hon en övernaturlig sångbegåvning. Hon kommer att bli flickan Theres, som uppfostras med en världsbild att det antingen finns kärlek eller hat - inne i huvudet på människor.

Samtidigt föds en annan flicka i en alldeles vanlig familj. Hon är inte speciell på något vis - möjligen lite tjockare, fulare och konstigare än andra. Det dröjer 14 år innan de två flickorna möts. Tillsammans utvecklar de ett intresse för musik och poesi på en väg som lämnar ränniler av blod.

Jag har precis läst de sista sidorna och är i chock. Jag hoppas att denna recension får dig att vilja läsa denna våldsamma men kärleksfulla bok, för det är den bästa jag någonsin läst! [smile] Betyg 10/10.

Lilla Stjärna (Av John Ajvide Lindqvist)2.jpg

Spana också in:

Ja, naturligtvis John Ajvides succéroman "Låt Den Rätte Komma In" [smile] Eller hans samhällskritiska "Hanteringen Av Odöda" som är en skrämmande realistisk berättelse om hur de döda plötsligt vaknar på Danderyd bårhus och kyrkogårdar runtom i Stockholm och hur Sverige hanterar krissituationen [wink]