Aviseringar
Rensa alla

"Vårt enda arbetareparti" och mediabevakningen


Ämnesstartare

Man är ju inte direkt förvånad över att media valt att inte syna de "nya moderaterna" i sömmarna med tanke på det här valets mediavinkling, så istället har ung vänster gjort det. Man blir riktigt jävla glad. Inte för att det här kommer påverka så mycket i valet; dels är det för sent och dels för att det aldrig kommer komma upp i borgerlig media.

Så vad ska man säga om de "nya" moderaterna? De gamla finns ju uppenbarligen kvar, LAS ska brytas ned... Om de bara får sina fyra år till.


   
Citera
Ämnesstartare

Tycker detta inlägget från Socialism.nu sammanfattar det hela jävligt bra. Klart högern kommer bli mer våghalsade nästa mandatperiod, precis som Thatcher gjorde:

"Valrörelsen står mig upp i halsen. En höger som blir allt djärvare och en vänster som inte verkar vilja vinna. En vänster där ett parti till och med deklarerat att de aldrig varit vänster. Ett fascistparti på frammarsch som inte hade varit någonting utan samtliga partiers oförmåga att lyssna på de människor som ingen längre vill veta av.

Jag förstår verkligen dem som bara vill strunta i alltihop och slippa välja mellan två usla alternativ och ett otänkbart.

Ändå är det viktigare än någonsin att vi röstar på söndag. Om du så aldrig brytt dig tidigare, nu är det dags. Borgarnas härjningar kan verka extrema, men det är ingenting mot vad som väntar. Inte ens Margaret Thatcher vågade blåsa på fullt ut första mandatperioden.

Dessutom: Utförsäkringarna av dödssjuka och de på det följande självmorden och de liv som slagits i spillror är tillräckligt för att denna regering måste bort. Jag trodde ärligt talat aldrig att en borgerlig regering skulle våga ta i med stora slaktarkniven som man gjort de senaste åren. Jag trodde de skulle se det som politiskt självmord.

Ingen borde kunna komma undan med det de gjort, inte i ett land som varken drabbats av hyperinflation, statsfinansiell kollaps, eller egentligen ens extrem arbetslöshet.

”Jag var naiv som trodde att det skulle krävas något i stil med ett kärnvapenkrig för att göra britterna till fascister”, skrev Alan Moore 1988 i förordet till V For Vendetta, seriealbumet han påbörjade i början av 80-talet, när Margaret Thatcher bara regerat ett par år. Vi är nu i samma läge som Storbritannien var 1983, när Thatcher med ännu en valseger i ryggen laddade för den verkliga frontalattacken på fackföreningarna och Storbritanniens arbetare.

Vi kan motverka en sådan utveckling i Sverige. Tänk för ett ögonblick bort Mona Sahlin och att sossarna inte lärt sig någonting av det senaste valnederlaget. Låtsas som att Lars Ohly är något mer än en hund- och fotbollsintresserad mysfarbror. Förträng miljöpartiet.

Gå och rösta på söndag. Rösta på Vänsterpartiet, vad du än tycker om dem egentligen. Det kommer att kännas bättre på måndag om du gör det. "

http://www.socialism.nu/showpost.php?p=168186&postcount=196


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Granskning skall göras ordentligt och av politiskt oberoende parter.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

skitsystem:

Granskning skall göras ordentligt och av politiskt oberoende parter.

Synd bara att vi inte haft någon politiskt oberoende part i det här partiet. Vi har haft gott om "granskning" om Sahlins gamla skandaler på nyhetsplats i tidningarna, dock.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Stringburka:

Synd bara att vi inte haft någon politiskt oberoende part i det här partiet. Vi har haft gott om "granskning" om Sahlins gamla skandaler på nyhetsplats i tidningarna, dock.

Ja det är väldigt synd.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

skitsystem:

Ja det är väldigt synd.

Ser inga problem med att en vinklad och politisk grupp granskar en annan dock. Ser ett problem med det när det inte är något nytt som presenteras, när man lägger åsikter på nyhetssidor och när hela dagspressen gör gemensam sak i en hatkampanj mot ett av de två stora alternativen i valet.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

i dagens DN finns en bra artikel om det där. synd jag inte sparade den


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Stringburka:

Synd bara att vi inte haft någon politiskt oberoende part i det här partiet. Vi har haft gott om "granskning" om Sahlins gamla skandaler på nyhetsplats i tidningarna, dock.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Då Kim Il Sung- journalistiken kom till Sverige

I veckan valtalade Fredrik Reinfeldt på en skola i en rikare del av landet. Expressen var på plats. För nätupplagan lät sig statsministern fotograferas med en stor blombukett, flankerad av glada, blonda tjejer. Det unga Sverige älskar verkligen sin ledare, är budskapet. I honom har de sin framtid!

Valet 2010 kom Kim Il-Sung-journalistiken till Sverige.

Skillnaden är att svenska journalister inte riskerar ett nackskott om de rapporterar annat än hur ordföranden för det enda arbetarpartiet åtnjuter det tacksamma folkets förtroende. De bygger den store ledarens monument helt frivilligt.

I måndags initierade Aftonbladet Kultur en debatt om hur media kampanjar för borgaralliansen på nyhetsplats.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson – som ett par dagar tidigare med full kraft hade tryckt ner en femton år gammal chokladbit i halsen på Mona Sahlin – svarade i sin blogg, att han inte förstod om det var skämt eller allvar. Kanske blev han klarare i huvudet när han i går läste mediaforskaren Kent Asps undersökning på Dagens Nyheters debattsida: Tre av fyra artiklar om Mona Sahlin i Expressen har skrivit negativa. Asp skriver att han aldrig har varit med om nåt liknande de nio valrörelser han studerat.

Det står naturligtvis Mattsson fritt att bedriva en journalistik som syftar till att Reinfeldt ska återväljas – pressen är inte och ska inte vara public service – men han kan ju inte inbilla oss att han gör nåt annat. Att se Expressen inta formen av regeringsorgan har varit som att förflytta sig till 70-talet. Jag minns min barndoms Aftonbladet och den sossemärkta partigängarjournalistik som inte ens drog sig för att skylla det dåliga vädret på oppositionen.

Oavsett vilket block som vinner ikväll, är socialdemokraterna valets förlorare. Det kan inte enbart skyllas på illasinnade journalister – svaret får de söka hos sig själva – men eftersom sossarna har lagt ner A-pressen, måste de föra sin egen eftervalsdebatt i de borgerliga tidningarna, på deras villkor. Redan nu har de bestämt att Sahlins misstag var att bjuda in Ohly, ”för han är ju kommunist”. Som exempel på rena rama kommunistpolitiken nämner DN:s Peter Wolodarski att Vänsterpartiet vill förbjuda vinst i välfärdssektorn och beskatta de rika hårdare.

I så fall är Sverige ett land fullt av kommunister. I veckan publicerade Dagens Industri en undersökning som visar att endast 27 procent anser att det skattegap regeringen skapat är bra. 45 procent av alliansens väljare menar att skillnaderna är för stora. I skattepolitiken har regeringen inte med sig opinionen, konstaterar Dagens Industri förvånat.

Det blev inga löpsedlar av den mätningen. Ingen journalistkollega jag talar med har ens hört talas om den.

Så varför skulle då den store ledaren bry sig?

Åsa Linderborg i Aftonbladet


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Alltså det är jävligt märkligt att vi kan ha en utrikesminister som har dragit in miljoner på folkmord och div fördrivningar av urbefolkningar utan att folk ens lyfter på ögonbrynen. Medan Mona anses totalt oduglig för att hon köpt en choklad med jobbkortet för femton år sen.


   
SvaraCitera

Älskar låten.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

tycker det var underligt att själva tidningen blev agenten som uppmanade att rösta på alliansen i kvällspostens ledare idag och att den var osignerad.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Stringburka:

valets mediavinkling

Awww, det är så synd om sossarna och de rödgröna. [zzz]
Seriöst, lägg ner med att vara så dåliga förlorare och sluta skyll på nonsens.

Aftonbladet publicerade storyn om "horan" som "sålde" sex till Littorin.
Vad har hänt med det liksom? Hör man något? Eller var det bara en dålig rigg?

Aftonbladet raggade upp vänsterpartisten som nu dagarna innan valet släppte bomben om hur "dåligt" sjukförsäkringarna i Sverige fungerar.


   
SvaraCitera