Oväntad:
Skulle kännas äckligt, man ska ju tillaga köttfärsen samma dag som man köper den helst, eller frysa in, blir skitmycket bakterier. Och jag är inte ens bakterierädd. Fast jag kanske överdriver, pappa som har lärt mig att det är
Haha. Din pappa är min mamma.
Alltså sista brukningsdag är idag, skulle inte ätit den om det hade gått ut nej.
Lounge Act:
Alltså sista brukningsdag är idag, skulle inte ätit den om det hade gått ut nej.
Hoppas du överlever
Oväntad:
Hoppas du överlever
Hittills har det gått bra
Alltså whut? Om du fryser in den och sedan har den i kylskåpet för att tina, tror du inte att den blir lika bakterieig då? Det är klart den inte blir förstörd av att ligga i kylskåpet en natt. Den kunde nog ligga där en natt eller två till utan att det skulle vara någon fara.
Åtta:
Alltså whut? Om du fryser in den och sedan har den i kylskåpet för att tina, tror du inte att den blir lika bakterieig då? Det är klart den inte blir förstörd av att ligga i kylskåpet en natt. Den kunde nog ligga där en natt eller två till utan att det skulle vara någon fara.
Allt är inte alltid så självklart.
Lounge Act:
Allt är inte alltid så självklart.
Förvisso inte. Jag blev bara väldigt förvånad över frågan. Ofta man alltid tillagar köttfärsen samma dag som man köper den.
Åtta:
Förvisso inte. Jag blev bara väldigt förvånad över frågan. Ofta man alltid tillagar köttfärsen samma dag som man köper den.
Brukar aldrig lägga köttfärsen i kylskåpet från frysen. Brukar värma den i micron.
Alltså jag har gjort så flera gånger. Låtit köttfärsen ligga i kylen en natt. Har inte varit något problem..
Lounge Act:
Brukar värma den i micron.
Har fått itutat mig att kött mår mår bättre av att sakta tinas upp än att värmas i mikro. När man mikrar köttfärs så kokas den gärna i kanterna, vilket gör att den blir torr och inte separeras så bra sedan när du tillagar den.
Sen finns det ett väldigt bra sätt att kolla huruvida maten är skämd eller inte. Lukta på den. Om den är skämd så luktar den illa.
CaithSith:
Alltså jag har gjort så flera gånger. Låtit köttfärsen ligga i kylen en natt. Har inte varit något problem..
Har förstått det nu.
Gör ofta så. Har aldrig råkat ut för något. Det är ingen fara om du använder den inom en snar framtid.
Tillagade en köttfärs som stått 5 dagar i kylen. Jag är inte magsjuk än efter att ha ätit av den i ett par dagar.
Lounge Act:
Köpte köttfärs igår och glömde frysa in den, så den har legat i kylskåpet över natten. Är den förstörd nu?
Den ligger ju i kyldisken i dagar i affären ju =) Jag börjar fundera på att kasta köttfärs när den legat i kylan så länge att den börjar bli brun istället.
OKEJ TACK SVERJE JAG HAR FÅTT SVAR FÖR SISÅDÄR EN-TVÅ TIMMAR SEDAN OCH KÖTTFÄRSEN LIGGER REDAN I MIN MAGE SLUTA SKRIV DET ALLA ANDRA REDAN SKRIVIT.
Lounge Act:
ÅH DU KOMMER DÖ OM DU INTE STEKER HAMBURGAREN TILLS DEN ÄR SVART.
Jag hade inte ätit den, då jag också blivit itutad ungefär detta.
PS. älskar att du ber oss om råd i ditt vardagliga liv^^