Forumet - Rädd för att börja gymnasiet pågrund av festerna

Rädd för att börja gymnasiet pågrund av festerna

4255 0 18
Hejsan! Jag är ny här, men orkar inte rabbla upp massa onödiga saker.
Hur som helst, jag är snart klar med min första termin i nian och har redan nästan valt ut ett gymnasium. Jag tror att jag kommer börja där helt själv bland alla mina vänner, så det är nog därför jag har lite smått panik.

Jag funderar på Europaskolan, men grejen är, jag är inte en festmänniska. Visst har man gått på träffar etc, men jag hatar sprit då det smakar äckligt, och jag gillar inte riktigt att festa, inte riktigt min grej.

Jag vill inte vara med på nollningen, verkar helt förnedrande, och jag vill inte gå på insparken heller. Jag vet inte hur mina blivande klasskamrater kommer ta det. De flesta är väl festprissar etc. Jag har ångest och orkar inte med sådant. Funderar till och med att börja på en annan skola med en vän bara för den anledningen. Dock verkar Europaskolan verka jättebra.

Ni som har gått där/går på gymnasiet. Hur var det för er? Blev de som inte festade annorlunda behandlade? Etc etc.
Man har väl inte ens nollning på gymnasiet? :s och vad är skillnaden mellan nollning och inspark?

Du behöver inte vara nervös, alla börjar inte supa hejdlöst bara för att man börjar på gymnasiet. Enda gången jag söp med några från min klass var på studenten.. Du kommer hitta likasinnade, och om du inte gör det kan du fortsätta hänga med dina gamla vänner istället.
Gymnasiet är askul. Vi spelade såpfotboll på insparket och klädde ut oss till hemlösa medan vi gick på stan i timmar. Och vi lanar typ varannan månad.

Jag gick aldrig på fester i lågstadiet. Jag var mer intresserad av att sitta framför datorn. Nu när vi har fester så har vi dem på skolan. Ganska kul när man spelar Guitar Hero och ser på skräckfilmer och lanar hela natten lång.

Spana också in:

Min klass har aldrig haft ett problem med att jag aldrig är ute och festar, när jag hänger på så drar jag typ klockan 8 ändå för jag tycker inte om fulla människor. De har heller inte ett problem med att jag för det mesta inte hänger med folk utan mest håller det till skolan (jag är rätt asocial när det kommer till kritan, har problem med att tycka om folk) förutom i skolan. Det är chill mannen.

Straight Edge pride.
Alltså, det beror ju på vilken skola du går på. Jag kan bara tala för min, där det inte är någon som bryr sig om vem som festar eller inte, men jag misstänker att det inte är lika lätt på alla skolor... Nåväl, du lär knappast vara ensam om att inte dricka. Så länge du inte hackar på de som gör det så kommer det gå fint för dig.[bigcheers]
Jellys:

Ni som har gått där/går på gymnasiet. Hur var det för er? Blev de som inte festade annorlunda behandlade? Etc etc.


Känner igen mig i det du skriver, tänkte ungefär likadant innan jag började gymnasiet. Går inte på Europaskolan men alla skolor har väl mer eller mindre insparksfester osv? Jag har inte gått på någon fest (då menar jag att supa sig full osv.) sen jag började. Kanske lite beroende på vilken linje man går, vilket folk man hamnar med osv. Du behöver inte oroa dig i alla fall, det finns fler som är som du!